Fethiye’de öğrencilere ''Sürdürülebilir Deniz ve Tatlı Su Ekosistemi" eğitimi verilecek. TÜRMEPA tarafından verilecek olan eğitim ile ilgili olarak Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TÜRMEPA arasında protokol imzalandı.

Öğrencilere verilecek olan ''Sürdürülebilir Deniz ve Tatlı Su Ekosistemi" eğitiminin amacının denizlerimizin ve kıyılarımızın kirlenmesini önlemek, kirlilikle mücadeleyi özendirmek, geliştirmek ve halk katılımını sağlamak ve de gelecek nesillere yaşanabilir sağlıklı bir ortam bırakmak olduğu ifade edildi.

FETHİYE'DE BOĞULMA PANİĞİ FETHİYE'DE BOĞULMA PANİĞİ

Bugüne kadar 8 ulusal, 5 uluslararası projeler ile Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde farklı kesimlerle işbirlikleri, eğitim ve etkinlikler gerçekleştiren TÜRMEPA tarafından verilecek olan eğitimin ilki Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi'nde Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Kara'nın katılımıyla Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine yapıldı.

Eğitimde plastiklerin hayatımızdaki rolü, denizlerin kirliliği, israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması ve geri dönüştürülmesini kapsayan sıfır atık-sıfır atık mavi anlayışıyla, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına uygun olarak  özellikle 14. Madde «Sudaki Yaşam» bilgileri aktarıldı