Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, ekibiyle birlikte katıldığı ve stant açtığı 27. EMITT Fuarı’nda Haber48’e özel açıklamalarda bulundu.

Türkler’in açıklamaları özetle şöyle:

“Ula’da turizm bölgesi içinde yer alıyor. Akyaka, Gökavo, Akçapınar, Gökçe Köyü’müz var. Sahille bütünleşmiş olarak. Buralarda turizm sezonunun 12 aya yayılması için çalışmaları sürdürüyoruz. EMITT Fuarı’nı bu kapsamda önemli buluyoruz. Akyaka’ya baktığımızda, gelen turistlerin yüzde 99’unu yerliler oluşturuyor. Yabancı turistler yok. Geçen sene katıldık fuara. Ciddi firmalarla anlaşma yaptık. Yabancı turist getirdik.”

“Gençlere önem veriyorum. Bu kapsamda bugüne kadar yapılmamış işlere imza atmayı başardık. İlçemizde yapılması gerekenlerin 4, 5.’sini yapmak isterken, birincilerini yaptık. 129 yıllık belediye. İlk spor tesislerini yapmakta da bize kaldı. İlki yapmanın gururu içindeyiz. Stadyumu yeniledik. Suni çimle kapladık. Kapalı yüzme havuzunu bitirmek üzereyiz. 3 halı sahaya 9 tane daha ekledik. Böylelikle 12 mahallemizde halı saha yapmış oluyoruz. Gençlerimize çok güzel gençlik merkezi hazırladık. Aylık 1154 öğrencilere hizmet veriyoruz. Önemli branşlar var. Gökova’da gençlik merkezi yapmayı planlıyoruz. Çok güzel proje olacak.”

“Bizim, çok eksiklerimizin olduğu bir bölgeyiz. Çok zor coğrafya. Ula merkeze 60 kilometre uzaklıkta köylerimiz var. Çok ciddi yol yapım çalışmasına girdik. Eksik parke taşları olduğu kadar, altyapının olmadığının da farkındayız. İller Bankası’na başvurusunu yaptık, parke taşlarını yeniden kaldırıp uzun vadeli, altyapı sistemi getirmeyi planlıyoruz. 1 milyon 300 metrekare parke taşı döşedik. Halen yeterli değil. Altyapısıyla desteklemek zorundayız.”

ARMUTCUK’DA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI ARMUTCUK’DA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

“Geçen yazın kötü yangınla sınandık. Merkezdeki, Ula evleri ahşaptan oluşuyor. Bu yangından belediyemizde dahil olduğu 19 dükkan etkilendi. En kısa zamanda geçici yere taşıdık. Tamamını teslim ettik. Bu dükkanlarda kooperatif aracılığıyla kadınlarımızın ürünlerinin satışını gerçekleştirmek istiyoruz.”