ÜÇ BAŞKAN, EMITT’TE SOHBET ETTİ ÜÇ BAŞKAN, EMITT’TE SOHBET ETTİ

MUÇEP Gökova Meclisi'nin bu konuda CİMER üzerinden başlattığı şikayet dilekçesi kampanyasında şu ifadelere yer verildi: "Muğla İli, Ula İlçesine bağlı Akyaka Orman Kampında Muğla'ya Hizmet Vakfı isimli ticari işletme, kıyı ve sahil şeridinde şezlonglar yerleştirmek ve çitlerle, ahşap platformlarla ayrılmış alanlar oluşturmak yoluyla halkın kıyıya erişiminin önünde engeller oluşturmaktadır. Kullanımı için ücret talep edilen şezlonglarla tamamen kaplanan bu alanlarda yurttaşların kendi malzemesini kullanarak ücret ödemeksizin kullanabileceği alan bırakılmamıştır.

Kıyı Kanununun 1. Maddesinde “Bu Kanun, deniz, tabii ve suni göl ve akarsu kıyıları ile bu yerlerin etkisinde olan ve devamı niteliğinde bulunan sahil şeritlerinin doğal ve kültürel özelliklerini gözeterek koruma ve toplum yararlanmasına açık, kamu yararına kullanma esaslarını tespit etmek amacıyla düzenlenmiştir” denilmiştir.

Yine aynı kanunun 5. Maddesinde “Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir” denilmektedir.

Yukarıda tarif edilen; herkesin değil, yalnızca ücret ödeyenlerin kıyı şeridini kullanabildiği uygulamanın kamu kararı gözetmediği ve Kıyı Kanunun hükümlerine aykırı olduğu açıktır.

Akyaka Orman Kampında Kıyı Kanununa aykırılıklara son verilerek halkın kıyı alanına serbest erişiminin önündeki engellerin kaldırılması ve kamu yararının öne çıkarılması için gereğinin yapılmasını arz ederim."

Kaynak: İHA