Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Ula İlçesi Akyaka Mahallesinde çekilen fotoğrafa yönelik açıklama yapıldı. Gazeteci Altar Zeyhan'ın Instagram hesabından paylaştığı Gökova A Tipi Kampı'nın deniz kıyısındaki eskiyen tahtaların değiştirilmesi' başlığı ile yapılan açıklamada, "Muğla İli Ula ilçesi Akyaka Beldesinde bulunan “Gökova A Tipi Mesire Yeri” 1964 yılında 30 Ha. olarak tescil edilmiş olup; 16.07.2013 tarihinde Muğla Hizmet Vakfı İktisadi İşletmesine 10 yıllığına kiralanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Koıııisyonu'na Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün 31.12.2020 tarih ve 2922 sayılı yazısı, komisyonun 25.01.2021 tarihli ve 54 nolu kararı, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün 18.02.2021 tarih ve 422 sayılı yazısı, komisyonun 25.02.2021 tarihli ve 87 nolu kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Tabiat Varlıklarının Koruma Genel Müdürlüğünün 20.04.2021 tarihli yazısı ile Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan rapora istinaden aşağıdaki karar alınmıştır.

Muğla İli, Ula İlçesi, Akyaka Mahallesi içinde bulunan “Gökova A Tipi Mesire Alanının kıyı tarafında yer alan Balıkçı, 72 merdiven. Albay, Akvaryum, Günbatıını ve Burun koylarında ve Seyir Terasında yapılmak istenen tadilat ve onarım talebinin ahşap ve doğal taş kullanılması, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması kaydı ile uygun olduğuna onay verildi."

“Gökova A Tipi Mesire Yeri”nde deniz kenarında bulunan iskele ve koylarda yosunlaşma ve çatlaklardan dolayı oluşan hasarların ahşap yapılarla onarımı işi; Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından verilmiş olan izin dahilinde onarım işleri yapılmaktadır. Kamuoyuna duyurulur" ifadeleri yer aldı.

ULA’DA ZABITA ETİKET KONROLÜNDE ULA’DA ZABITA ETİKET KONROLÜNDE



Kaynak: Altar Zeyhan