35 yıl 6 ay 9 gün devlet memurluğu görevinde bulunan Şadi Durmaz şimdi cennet Muğla’nın en huzurlu ve Cittaslow (sakin şehir) unvanlı beldesi Akyaka’da tur rehberliği yapıyor. 

ULA BELEDİYESİ YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR ULA BELEDİYESİ YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kaptan Şadi Durmaz bu yörede “Efsane Kaptan” olarak biliniyor.  Haber 48 mikrofonlarına konuşan Durmaz, “Ben Şadi Kaptan. S.S Akyaka-Gökova Azmak Tur ve Yolcu Taşımacılığı Hizmetleri Deniz Taşıyıcılar Kooperatifliği üyesiyim. Nehir taşımacılığı yapıyoruz. Aslen Muğla merkezdenim. Doğma büyüme Muğlalıyım. Yıllar önce amatörce balıkçılıkla başladık biz bu işlere.  Mücadele ettik. İnsanlara anlattık, tanıttık. Artık sosyal medya son zamanlarda çok popüler oldu.” dedi.

“Dünyanın en güzel yeri Türkiye, Türkiye’nin en güzel yeri Muğla”

Tur sırasında da adı gibi efsaneleşmiş sözlerine de sık sık yer veren Şadi Kaptan '2009 yılında kooperatif kurduk. Dünyanın en güzel yeri Türkiye, Türkiye’nin en güzel yeri Muğla' diye her zaman söylerim.” sözlerini kaydetti.

Şadi Kaptan tur öncesinde bize Kadın Azmağı hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak “Nehirimizin %20’si maden suyu olması itibariyle özel bir sudur. 10,5 metreye kadar derinlikler mevcuttur. Parayı attığınızda Atatürk’ün resmini görecek kadar berrak bir sudur. Çok temizdir. Balıkları, çeşitli otları ve yaban kuşlarını görme şansına sahipsiniz.” diye konuştu.

“Gözlerim kapalı bile olsa Akyaka’yı kokusundan tanırım”

Tam bir Muğla sevdalısı olan Şadi Kaptan tur sırasında bölgenin tarihi ve coğrafi özelliklerini anlatmasının yanı sıra Akyaka’yla ilgili eski hikayeleri ve magazinsel anekdotlarıyla da yolculuğu renklendiriyor.  Ayrıca Efsane Kaptan’ın bazı sözleri bölge esnafı tarafından da panolara asılmış. Azmak gezintisi sırasında da bu sözlerini sıkça duyuyoruz. Öyle ki bir kitapta gördüğü sözden esinlenen Şadi Kaptan o cümleyi Akyaka'ya bile uyarlamış: “Gözlerim kapalı bile olsa Akyaka’yı kokusundan tanırım.”

"En Güzel Aşklar Akyaka’da Başlar"

Şadi Kaptan tur sonunda “En güzel aşklar Akyaka’da başlar” diyerek herkesi Akyaka’ya davet ediyor.