BU İLÇEDE HERKESE YETECEK BİSİKLET VAR BU İLÇEDE HERKESE YETECEK BİSİKLET VAR

Ekip üyelerini Gökova Adile Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Gökova Roket Takımı, bu yıl TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne yüksek irtifa roket kategorisinde katılarak Türkiye ikincisi oldu. Geçtiğimiz yıl da festivale katılan, Gökova Adile Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Can Gökovalı liderliğindeki Uzay ve Havacılık Kulübü öğrencileri 'alçak irtifa roket' kategorisinde Türkiye birincisi olmuştu. 



ALÇAK İRTİFA BİRİNCİLİĞİ'NİN ARDINDAN YÜKSEK İRTİFA İKİNCİLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Muğla'ya gurur yaşatmaya devam eden Gökova Roket Takımı'nın, iki yıl üst üste farklı segmentlerde elde ettiği roket kategorisindeki birincilik ve ikinciliği dikkatlerden kaçmadı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı açıklamada Gökova Roket Takımı'nın istikrarlı başarısına değinerek öğrencilere, okul müdürüne ve takım lideri öğretmen Can Gökovalı'ya teşekkür etti. 



YÜKSEK İRTİFA ROKET KATEGORİSİNDE 230 TAKIM ARASINDAN İKİNCİ OLDULAR

Bu yıl ikincisi düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde, 'Alçak İrtifa' için 341 takım ve 'Yüksek İrtifa' için 230 takım olmak üzere Roket Kategorisi'nde toplam 530 takım yarıştı. Gökova Roket Takımı, ön değerlendirmeyi geçen 79 takımdan biri olma başarısını gösterdikten sonra, Tuzgölü'nde 4-10 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen final etabında ikincilik elde etti. Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde açıklanan sonuçlar neticesinde, Yüksek İrtifa Roket Kategorisi'nde birinci olan takım ise Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ve üniversitenin öğretim görevlilerinden oluşan Hazar takımı oldu.



MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ PERVİN TÖRE AÇIKLAMA YAPTI

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gökova Roket Takımı'nın başarısının ardından yaptığı açıklamada, "Birçok farklı alanda, her yaş grubundan yetenekli ve teknolojiye meraklı gençlerin teknolojiye ilgisini artırarak Türkiye’de millî teknoloji üretimini teşvik etmeyi amaçlayan İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde 2’nci kez kürsüye çıkarak bizleri gururlandıran öğrencilerime ve onlara havacılığı sevdiren, rol model olan öğretmenime ve okul müdürüme teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin katkılarıyla, Yeni nesillerin ilgi alanları doğrultusunda kendini geliştirerek yerli ve millî üretime katkı sağlayan bireyler olarak yetişmesini için Muğla’da tüm meslek liselerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene mesleki eğitimde bir çok başarıya Muğla olarak imza atacağız" ifadelerini kullandı.