Muğla'nın Ula ilçesinde 140 boğanın güreştirildiği festivalde, sahiplerinin elinden kaçan boğalar heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

Muğla'nın Ula ilçesinde düzenlenen Boğa Güreşi Festivali'nde, sahiplerinin elinden kaçan boğalar nedeniyle heyecanlı anlar yaşandı. Ataköy Mahallesi Boğa Güreşi Arenası'nda organize edilen etkinlikte, Muğla, Aydın, ve İzmir'den getirilen 140 boğa tozkoparan, deste, küçük ayak, büyük ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde güreşti.Zaman zaman sahiplerinin ellerinden kaçan boğalar, heyecanlı anlar yaşanmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar, güreşleri kamyon kasaları ve traktör römorklarında seyretti.

MUĞLA’DA İKLİM MEYVELERİ DE ŞAŞIRTIYOR MUĞLA’DA İKLİM MEYVELERİ DE ŞAŞIRTIYOR

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, festivali yaklaşık 5 bin kişinin izlediğini söyledi. Akkaya, Yörük kültürünün bir parçası olan boğa güreşleri ile bölgede hem kültürü yaşattıklarını hem de gelecek nesillere bu kültürü aşıladıklarını vurguladı. Ataköy'de bu yıl ilk defa boğa güreşi düzenlediklerini belirten Akkaya, "İlk defa düzenlenmesine rağmen katılım yüksek oldu. Bölgemizin dışında Aydın'dan da boğa sahipleri güreşlere katıldı. 140'a yakın boğa izleyenlere zevkli ve çekişmeli güreşler sundu. İlçemizin diğer mahallerinde ve merkezde önümüzdeki süreçte çok sayıda boğa güreşimiz gerçekleşecek." dedi. Akkaya, Belediye olarak bu kültürün yaşatılması için gerekli desteği vermeye devam edeceklerini dile getirdi.