Yasaya göre görevde olan bir belediye başkanının vefat etmesi durumunda ilin valisi yeni belediye başkanının belirlenmesi için ilçe belediye meclis üyelerine 10 gün içerisinde gün, saat ve toplantı yeri belirtilerek toplanılması yönünde tebligat gönderiyor. Yeni belediye başkanı, meclis üyelerinin oylaması sonucu belirleniyor. Aksi takdirde 15 gün içerisinde seçim yapılmazsa meclis fesh ediliyor.

MECLİS ÇOĞUNLUĞU CUMHUR İTTİFAKINDA

31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Ula Belediye Meclisi’nde Ak Parti’nin 7, MHP’nin 2, CHP’nin 6 meclis üyesi bulunuyor. Bu tabloya göre Ula Belediye Meclisinde çoğunluğu Cumhur ittifakının elinde bulunuyor.

AK PARTİ GRUBU TOPLANDI

Ak Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen biliye göre, yeni belediye başkanını belirlenmesi için ilk toplantı Pazartesi günü yapıldı ve meclis üyelerinin görüşleri alındı. İkinci toplantı ise bugün (Perşembe) yapılacak. Bu toplantıda meclis üyelerinin çoğunluğunun alacağı grup kararıyla 25 Aralık 2020 Cuma günü (yarın) yapılacak meclis oylamasına tek isimle gidilecek.

BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN BAŞKANLIK MAKAMINA

Yine partiye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; İsmail Akkaya’nın başkanlık döneminde belediye başkan yardımcısı görevini yürüten Özay Türkler’in belediye başkanlığına aday olduğunu deklare ettiği ve bu kapsamda çalışma yürüttüğü öğrenildi.

ULA’DA BETON SANTRALİNE KARŞI EYLEM ULA’DA BETON SANTRALİNE KARŞI EYLEM

Kaynak: Altar Zeyhan