Edinilen bilgilere göre, Türkiye'de hayali ihracat, naylon fatura ve dolandırıcılık konularında adından sıkça bahsettiren, birden çok takma ad verilen, hatta dolandırıcılık suçundan yattığı cezaevinde dahi yeni bir çete kurarak piyasayı dolandırmayı başaran Abdurrahman Yakupreisoğlu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Bu kez, İngiltere'de sanal banka kurarak bu bankaya ait İstanbul Şişli'de ofis açan Yakupreisoğlu ve çetesi, ticaret yapmak isteyen müşterilerini sözde banka mektubu, çek ve senet kullanarak dolandırıyor. Piyasada bu grubun mağduru olan birçok insana verilmiş karşılıksız çek, senet ve banka teminatı dolandığı ifade ediliyor. 
 
'Swiss Trade Banks' adıyla İngiltere merkezli olarak kurulan bankanın isminde kullandığı Swiss ile insanlarda İsviçre Bankası algısı yaratarak ekstra güven sağladıkları iddia edildi. Ticaret yapmak veya bankacılık enstrümanlarını kullanmak isteyen insanları dolandırdıkları ifade edilen çetenin, insanlara (müşterilerine) verdikleri çek, senet gibi enstrümanların karşılıksız olduğu belirtildi.  
 
İnsanları dolandıran yeni çetenin başında veya yönetim olarak arkasında Abdurrahman Yakupreisoğlu ve Cetrak İnan isimlerinin olduğu iddia edildi. Peki Abdurrahman Yakupreisoğlu ismini Türkiye nereden biliyor? 
 
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HAYALİ İHRACAT VURGUNUNU YAPTI, 'BALİNA' LAKABINI ALDI 
 
Abdurrahman Yakupreisoğlu, İzmir'de 2000 yılında hayali ihracat ve naylon fatura sahtekarlığını ortaya çıkarmak için düzenlenen operasyona yolsuzluğun büyüklüğü nedeniyle Balina adı verilmişti. Yakupreisoğlu tarafından kurulan 300 hayali paravan şirket ile 1 milyar doları aşkın hayali ihracat yapıldığının ortaya çıkarıldığı operasyona Nuriş başta olmak üzere pek çok ismin karıştığı tespit edilmişti. Balina, birçok bürokrat ile işadamının ilişkilerini de ortaya çıkarmıştı. Türkiye'nin en büyük hayali ihracat vurgunu olarak bilinen operasyon ile operasyona 'Balina Operasyonu', kendisine ise 'Balina' lakabını almıştı. 
 
35 ŞİRKETİ 'DİNDAR HOCA' LAKABINI ALDIĞI DAVRANIŞLARIYLA DOLANDIRDI, KUMARHANE AÇTI 
 
Abdurrahman Yakupreisoğlu'nun adını tüm Türkiye'ye duyurduğu 'Balina Operasyonu'ndan sonra faaliyetleri durmadı. 2008 yılında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü batık yada finansal krizde olan firmaları satın alarak yada işsiz kişiler üzerine şirket kurarak karşılıksız çek ve senetlerle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir şebekeye ulaştı.  
 
İstanbul Mali polisi paravan şirketler kurarak aralarında Huzur Giyim ve Kiler'in de bulunduğu 35 şirketi yaklaşık 8 milyon YTL dolandırdığı ileri sürülen çetenin lideri tabiki Abdurrahman Yakupreisoğlu'ndan başkası değildi. Düzenlenen operasyonda, çete üyeleri yakalanırken, Abdurrahman Yakupreisoğlu'nun çevresine güven vermek için sürekli dua eden ve dindar görünmeye çalıştığı, kazandığı paralarla kumarhane açtığı ve Alanya’da ticari amaçlı villakent yaptırdığı belirlenmişti. Bu operasyondan sonra yeni bir lakap kazanan Yakupreisoğlu'na 'Dindar Hoca' denildi. 
 
CEZAEVİNDEYKEN YENİ ÖRGÜT KURUP DOLANDIRDI 
 
Abdurrahman Yakupreisoğlu bu operasyondan sonra da durmadı. 2015 yılında, Balina, Paraşüt gibi dolandırıcılık olaylarında adı geçen cezaevindeki Abdurrahman Yakupreisoğlu’nun kurduğu yeni çete ile piyasayı 9 milyon TL dolandırdığı ortaya çıktı. Gıda, demir-çelik, reklam ajansı ve inşaat alanlarında birçok paravan şirket kuran çetenin çalıntı ya da karşılıksız çeklerle değişik firmalardan mal aldıkları daha sonra bu malları piyasada kısa sürede ucuz fiyata satarak haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi. 
 
Cezaevinde dahi örgüt kurarak piyasası dolandıran Abedurrahman Yakupreisoğlu, 'Hayali İhracat Profesörü' yine boş durmadı.
Tarihler 2020 yılının Ekim ayını gösterdiğinde, Türkiye gündeminde epey konuşulan 'İstanbul Bilişim' şirketinin iflası ve yarattığı mağduriyet olayında da yine hakkında çok sayıda yakalama kararı bulunan Abdurrahman Yakupreisoğlu'nun adı çıktı. 
 
İSTANBUL BİLİŞİM BATIĞINDAN DA YAKUPREİSOĞLU ÇIKTI 

 
İstanbul Bilişim için iflas kararı verilmesine dayanak oluşturan komiser heyeti raporuna göre, paravan birçok firmaya milyonlarca liralık para transferi gerçekleştirildi. Rapora göre, hesabına para transferi yapılan isimlerden biri de hayali ihracat operasyonunun sanıklarından Abdurrahman Yakupreisoğlu. Raporda, şirket CEO’sunun annesi, eşi ve kardeşine de 10 milyon lirayı aşkın para transfer edildiği bilgisi yer aldı. 
 
Mahkeme'de, İstanbul Bilişim CEO’su Önder Yeşiloba, şüpheli görünen para transferlerine ilişkin “Abdurrahman Yakupreisoğlu’na, aldığımız SEO hizmeti için bu parayı ödemişiz. Doğrudan tanıdığım bir isim değil. Kardeşime, eşime ve anneme yaptığımız ödemeler ise aldığımız mal ve hizmetlere karşılık. O. Bilişim ajans hizmeti veriyor. Biz de SEO hizmeti aldık. Zaman zaman da elektronik ürün aldık. Komiser heyeti raporu hatalı” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER