İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büykülüğündeki depremin ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 967 personel, 25 arama kurtarma köpeği ve 1071 araç ile yapılıyor.

Bölgede dördüncü günde zamana karşı büyük bir yarış veriliyor.

Arama-kurtarma ekipleri depremde yıkılan Rıza Bey apartmanının enkazında enkaz altında canlı olarak bulunan bir kişiye daha ulaştı. Kısa süreli bir sessizliğin ardından bir alkış oldu. Alanda bir anda tüm çalışmalar durdurulurken hemen UMKE ekibi enkaza çağrıldı. İki travma tahtası istendi ve sedye getirildi. Şu sıralarda yaralı olduğu tahmin edilen kişinin enkaz altından çıkarılma çalışmaları sürüyor. 

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Twitter hesabından "İzmir Rıza Bey apartmanı enkazı altından 09:25’de gelen çocuk sesi yeni bir umut oldu. Çalışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu. 

Enkazın üstü hızlıca boşaltılırken ambulans hazırlandı. Çalışmalar bir noktada yoğunlaştı.

Açılan koridordan içeri giren UMKE ekipleri ilk müdahaleyi yapıyor. Ulaşılan depremzedeye damar yolu açılarak serum bağlanacak. Depremzedenin güvenle çıkartılabilmesi için ekiplerin koridor açma ve temizleme çalışması devam ederken, diğer sağlık ekipmanları dışarıda hazır bekletiliyor. 

An itibariyle termal battaniye içeriye gönderildi.

AİLESİ TAKSİCİDEN HABER ALAMADI! KORKUNÇ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI AİLESİ TAKSİCİDEN HABER ALAMADI! KORKUNÇ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI