Af yasasıyla ilgili gözler geçtiğimiz yılın son günlerinde TBMM’ye çevrilmişti. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den önemli açıklama geldi. Bir televizyon programına konuk olan Abdülhamit Gül, son kararın Meclis’te olduğunu söyledi.

Ceza infaz düzenlemesi değişikliğini yakından takip eden kişilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Kısa süre önce MHP lideri Devlet Bahçeli’den gelen açıklama sonrası konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği bilgisi ortaya çıkmıştı. Af yasası ile ilgili son açıklama ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den geldi.

BAKAN GÜL’DEN ‘AF YASASI’ AÇIKLAMASI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KIZ ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNÜ BUZLADI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KIZ ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNÜ BUZLADI

"Bu konuda hem MHP'den hem partimizden açıklamalar oldu. Meclis açıldığında bu konu AK Parti grubu başta olmak üzere Meclis'in gündeminde olan bir konu. Grubumuzun konuyla ilgili kararı nedir, teknik hususlar nelerdir, akademi ne diyor? Biz teknik olarak baktık artık Meclis karar verecek. Yaşlı, kadın, hamile vs infazın evde çekilmesi, hafta sonu infaz gibi uygulamalar... İyi halin de değerlendirildiği öneriler de var. Ancak son takdir elbette Meclis'indir."

MHP TEKLİFİ NEDEN BEKLEMEYE ALMIŞTI?

MHP’nin teklifi beklemeye alması ile ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "MHP’nin kendi teklifini beklemeye alması da bakanlığın düzenlemesini görmek, ona göre katkıda bulunmak içindir. Bütçe görüşmelerinden sonra da konu gündeme gelecektir." sözlerini kaydetmişti.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

“Verdiğimiz ceza indirimi kanun teklifini Cumhur İttifakı'nda bir tezatlık yaşanmaması için beklemeye aldık" ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli çalışmaların sürdüğünü aktarmıştı.