Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Selahatin Eyyubi Mahallesi'de, bu sabah saat 07.20'de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi esnasında yol kenarına bırakılan bomba patlatıldı. Teröristlerin hain saldırısında, zırhlı servis aracıyla çevredeki araçlar zarar gördü. Saldırıda, 1 polis memuru ile 4 kişi hafif şekilde yaralanırken olay yerine gelen ambulanslar yaralıları çeşitli hastanelere kaldırıldı. Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

ADANA CUMHURİYET BAŞSAVCISI AÇIKLAMA YAPTI

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, 1'i polis 5 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini belirtti. Başsavcı Yurdagül, olay yerinde yaptığı incelemelerden sonra yaptığı açıklamada, "Özel Harekat Polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında bomba patlatıldı. Patlama sonucu 4 vatandaş, 1 polis yaralandı. Olayda şehidimiz yok. Yaralılardan bazıları tedavi edilip taburcu edildi. Diğer yaralıların durumu hafif. Saldırının bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz. Terör savcılarımız ve polislerimiz olay yerindeler. Geniş çaplı inceleme başlattık" ifadelerini kullandı.



VALİ DEMİRTAŞ'TAN RAHATLATAN AÇIKLAMA: YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Olayla ilgili bilgi veren Adana Valisi Mahmut Demirtaş, polis otobüsünün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini, yaralılar olduğunu aktararak, "Yaralıların sağlık durumu iyi" dedi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, terör saldırısında 1 polis memuru ile 4 kişinin hafif yaralandığını bildirdi.

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR: ÖLÜM HABERİ GELMEDİ

YSK'DEN 'İFTAR SAATİ' KARARI YSK'DEN 'İFTAR SAATİ' KARARI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Habertürk yayınında yaptığı açıklamada, "Kiremithane Mahallesi'ne yakın bir yerde olay yeri. Bizde şimdi olay yerine gidiyoruz. Tam olarak ne olduğunu öğreneceğiz. Araçta kaç kişi var bilmiyorum. Bir bombalı saldırı. Yaralılar var. Ölüm haberi gelmedi. Umarım olmaz" ifadelerini kullandı.



ÇEVREDEKİ DİĞER ARAÇLAR DA ETKİLENDİ

Patlamanın gerçekleştiği noktada bulunan 4 sivil araçta da hasar meydana geldiği ve bazı sivil vatandaşların da yaralandığı ortaya çıktı.

BOMBA UZAKTAN KUMANDA İLE İNFİLAK ETTİRİLMİŞ

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Kozan yolunda çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüsün geçiş güzergahı üzerinde bulunan bir ağacın altına yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile infilak ettirildiği öğrenildi.