İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca Adnan Oktar suç örgütüne yönelik hazırlanan ve İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgütün silahlı yapısı ile silahlanma ve nöbet sistemine ilişkin ayrıntılar anlatıldı.

TECAVÜZLER VİDEO KAYDINA ALINDI

İddianamede, 1990'lı yılların son dönemlerinden başlamak kaydıyla örgütün günümüze kadar eleman kazanma yöntemlerine birinin turnike sistemi olduğu kaydedilerek, "Örgüt mensubu olma kıstaslarını taşıyan aralarında bazıları çocuk yaşta olmak üzere kız ve kadınlar, örgütün yakışıklı erkek mensupları tarafından zengin ve başarılı bir iş adamı imajı çizilerek ikili ilişkiler kurulduğu, dini telkinlerle kandırılıp cinsel istismar ve tecavüze uğrayan kadınların psikolojileri ve benlikleri kırılıp, iradeleri ellerinden alınarak örgüte dahil edilmekte, söz konusu tecavüzlerin video kaydına alındığı hissettirilerek - gösterilerek şantaj yoluyla kopmaların ve şikayetçi olunmasının önüne geçilmektedir" değerlendirmesine yer verildi.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik hazırlanan 171'i tutuklu 226 şüphelinin yer aldığı 3 bin 908 sayfalık iddianamede örgütün propaganda yöntemleri de anlatıldı. Örgütün 2011 yılında kurduğu kanalda yayınlanan programlarda suç faaliyetlerinin gizlediği, 'eğlence maksatlı bir araya gelmiş topluluk' imajı sergilemek adına belgeseller, sağlık programları ve eğlence programlarının yayınlandığı belirtildi. Stüdyoda yer alan kadın konukların birçoğunun dekolte kıyafetler giydiği, bakımlı ve alımlı olduğu, kendilerine Adnan Oktar'ın söyleşi esnasında da sürekli iltifatlarda bulunduğu, 'kedi , 'tavşan', 'aşkım, bitanem, ruhum, bebeğim, canım, tatlım' gibi yakıştırmalar ile güzelliklerine vurgu yaptığı da iddianamede yer aldı. Örgüt elemanlarının sosyal medya hesaplarını da aktif şekilde kullandığı, Adnan Oktar'ın kitaplarını da ücretsiz olarak dağıttığı da iddianame vurgulandı.

METEOROLOJİDEN ÇÖL TOZU UYARISI! NEFES ALMAKTA ZORLUK ÇEKİLECEK METEOROLOJİDEN ÇÖL TOZU UYARISI! NEFES ALMAKTA ZORLUK ÇEKİLECEK