SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ? SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat'ın doğusuna operasyon için hazırlıklarını tamamladı. Afrin harekatında kullanılan zırhlı iş makineleri, Fırat'ın doğusuna düzenlenecek operasyonda da kullanılmak için bölgeye gönderildi.

ZIRHLI İŞ MAKİNELERİ SINIRDA

Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yapan zırhlı iş makineleri, güvenlik önlemleri altında Şanlıurfa-Akçakale kara yolu üzerinden ilçeye ulaştı. Araçların sınır hattındaki birliklerin konuşlu olduğu bölgeye doğru gittiği görüldü.



ABD ASKERLERİNİ GERİ ÇEKİYOR

ABD'ye ait askeri noktaları kullanan hareketli unsurlar, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad ve Ras'ül Ayn'dan çekilmeye başladı.

ABD ASKERLERİNİN ÇEKİLME TALİMATINI TRUMP VERDİ

Çekilmeyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "(Trump'la) Akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkan'ın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette." sözleriyle doğruladı. Dün gece saatlerinde Erdoğan ve Trump telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Beyaz Saray'dan sabah saatlerinde, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." açıklaması yapılmıştı.