AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "TBMM AK Parti Grubu milletvekilleri içinde umreye gidip dönen milletvekili yoktur. Zorunlu yurt dışı toplantılardan dönen 9 milletvekilimiz evlerindedir" dedi. TBMM Başkanı Şentop da yaptığı açıklamayla söz konusu iddiaları yalanlarken, "31 vekilimiz yurt dışından geldi. Kendileri sosyal izolasyonlarını sağlıyorlar. Gruplarımızla ve bizle alakalı bir durum yok." dedi. 

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, umreden dönen vekillerin koronavirüs tedbiri kapsamında 14 gün kuralına uymayıp VIP'den çıktığına yönelik iddiaları yalanladı.

Twitter'dan açıklama yapan Bostancı, "TBMM AK Parti Grubu milletvekilleri içinde umreye gidip dönen milletvekili yoktur. 31 vekilimiz yurt dışından geldi. Kendileri sosyal izolasyonlarını sağlıyorlar. Gruplarımızla ve bizle alakalı bir durum yok.Genel Kurul çalışmalarına Sağlık Bakanlığı'nın kuralları dahilindeki sürelerin sonunda katılacaklardır" ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Şentop da yaptığı açıklamayla söz konusu iddiaları yalanladı. Şentop'un açıklamasından satır başları:

Bir provokasyon hesabından 17 umreden dönen milletvekilinin karantinaya girmediği yazıldı.Umreden gelen vekiller güya VIP'ten kaçmışlar nasıl olmuşsa... Mart ayı başından bu ayan umreye giden ya da umreden dönen milletvekilimiz yok.
Farklı ülkelerden gelen milletvekillerimiz var. Bu arkadaşlarımızla ilgili olarak da ben de partilerimizle görüştüm. Milletvekili arkadaşlarımız da sorumluluklarını gereği olarak kendilerini evlerinde karantinaya almış durumdalar.

Ayrıca TBMM’de çalışan personelle ilgili de bir haber çıkmıştı. Gerek buradaki meclis hastanemizde gerekse başka hastanelere başvuran herkesi takip ediyoruz. 31 vekilimiz yurt dışından geldi. Kendileri sosyal izolasyonlarını sağlıyorlar. Gruplarımızla ve bizle alakalı bir durum yok.

KESİM İÇİN BEKLETİLEN ATLARA EL KONULDU KESİM İÇİN BEKLETİLEN ATLARA EL KONULDU