BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan, bugün kaleme aldığı köşe yazısında, Alaattin Çakıcı hakkında bir takım iddialarda bulunmuş, Soykan'ın köşe yazısı muhalif basında da kendine yer bulmuştu. Alaattin Çakıcı'nın vekili Avukat Can Sevinç, konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapma gereği duyduğunu belirterek Çakıcı hakkındaki genel iddiaları, "Muhalefetin, Alaattin Çakıcı üzerinden iktidarı yıpratma çabası" olarak değerlendirdi. 

KAYIP EKONOMİST KORHAN BERZEG’DEN 1 YIL SONRA İLK İZ! KAYIP EKONOMİST KORHAN BERZEG’DEN 1 YIL SONRA İLK İZ!

Avukat Can Sevinç'in yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"16.05.2022 tarihişnde BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan'ın kaleme aldığı, müvekkilim Alaattin Çakıcı hakkında doğru olmayan, yalan yanlış bilgiler içeren köşe yazısının Cumhuriyet, Duvar, BirGün gibi muahalefet yanlısı medyada yer almasından dolayı açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. 

Müvekkilim Alaattin Çakıcı cezaevinden tahliye olduğu tarihten bugüne kadar hiçbir yasadışı işe bulaşmadı. Fakat muhalefet iktidarı yıpratmak için sürekli olarak müvekkilim Alaattin Çakıcı'yı gündeme getirerek, kendisi üzerinden iktidara zarar vermek isteyen, ülkeyi sevmeyen şer odakları sürekli bir şeyler üretmektedir. Alaattin Çakıcı'nın çakarlı aracı yok. Alaattin Çakıcı'nın polis koruması da yok. Evet ülkenin her yerinde polis kendisini takip etmektedir. Bunun da sebebi kendisinin kiminle görüştüğünü, nerelere gittiğini kayıt altına almaktır.

Her yazıda müvekkilim Alaatin Çakıcı'yı Sayın Devlet Bahçeli ile ilgili ilişkilendiriyorlar. Bu ilişkilendirme doğru değildir. Af, Alaatin Çakıcı'nın şahsına bir düzenleme değildir. Tüm mahkumlar için yapılmıştır. 

Yalıkavak Marina için de "çöktü" dedikodusunu uzun süre boyunca dile getirdiler. Gökova Ören Marina için de aynı dedikodular üretilmişti. Şimdi de İstanbul Yelken Kulübü ile ilgili diğerleri gibi yine asılsız dedikodular ve haberler ortaya çıkmıştır. Her iki marinaya da gidip gelmesine rağmen söz konusu İstanbul Yelken Kulübüne aylardır gitmemektedir. Kulübün kendi yönetimsel ve iç sorunlarından dolayı dedikodulara Alaatin Çakıcı alet edilmektedir. İstanbul Yelken Kulübü kamuya yararlı dernek statüsündedir. Kamuya ait olan bir kurum için "çöktü" cümlesi ve yakıştırması hem yanlış hem de ayıptır. Söz konusu kulübe üye olanların birçoğu Rotary, Lions Kulübü üyesi ve muhalefet yanlısıdır. Rahatsız oluşlarının sebebi aynı düşüncede olmayan kişiler ile aynı ortamda bulunmaya tahammül edemeyenlerin hastalıklı düşünceleridir."