Almanya'nın Hanau kentinde dün gece kanlı bir saldırı gerçekleşti. İki farklı iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında kesin olmamakla beraber 5 Türk vatandaşın da olduğu 9 kişi hayatını kaybetti. Yaralılardan ise 4'ünün durumunun çok ağır olduğu belirtildi.

Saldırılar Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau'da dün gece 22.00 sularında (Türkiye saatiyle saat 02:00 sularında), Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerinde iki farklı nargile kafede gerçekleşti. Hayatını kaybedenlerin sayısının 9 olduğu açıklanırken, hayatını kaybedenlerden 5 kurbanın Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

SALDIRGANLAR ÖLÜ BULUNDU

Alman emniyet güçlerine bağlı özel hareket timi saldırganların evine baskın düzenledi. Edinilen bilgilere göre Alman Özel Harekat Timi, saldırganın evine kapıyı patlayıcı ile havaya uçurarak girdi. Tobias R. adlı saldırgan dairede ölü bulundu. Saldırganın annesini öldürüp intihar ettiği düşünülüyor. Alman gazetesi Bild ise saldırganın bir fotoğrafını paylaştı.



SALDIRGAN AŞIRI SAĞCI EĞİLİMLİ

Fail olduğu düşünülen kişinin Alman olduğu, avlanma belgesinin bulunduğu ve arabasında çok sayıda mühimmat sakladığı öğrenilirken, Alman gazetesi Bild de saldırganın aşırı sağcı eğilimli olduğunu yazdı.

VİDEO VE MEKTUP BIRAKTI

İKİ GRUP ÖĞRENCİ BİRBİRİNE GİRDİ İKİ GRUP ÖĞRENCİ BİRBİRİNE GİRDİ

Alman basını, Tobias R. isimli saldırganın evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube'a yüklediğini yazdı.

Resmi olmayan bilgilere göre Tobias R. adlı saldırgan geride bir mektup ve video bıraktı. Mektupta Almanya'dan kovulması şimdi zor olan bazı halkların yok edilmesi gerektiği yazısının bulunduğu belirtildi. Ancak polis, saldırganın neonazi olup olmadığı ve saldırının motifi hakkında soruşturma sürdüğü için bir bilgi vermedi. Polis, olayın çok yönlü araştırıldığını belirtti. Saldırıya başka kişilerin katılıp katılmadığı da açıklık kazanmadı.