Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları zirvesinin ardından Perşembe ve Cuma günü liderlerin bir araya gelmesi bekleniyor. Masadaki en önemli konu ise Doğu Akdeniz'de geri adım atmayan Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar.

TÜRKİYE'YE UYGULANACAK YAPTIRIMLARA ALMANYA KARŞI ÇIKIYOR

Zirve öncesinde Yunanistan'da büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Kathimerini gazetesi, dışişleri bakanları zirvesinde Yunanistan'ın önerilerine en yoğun direnişin Almanya'dan geldiğine yönelik bir haber yayınladı. Habere göre, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına karşı çıkan Almanya'ya İtalya, İspanya, Malta, Polonya ve Macaristan da destek verdi.

YUNAN-ALMAN SANAYİ VE TİCARET ODASI BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Almanya'nın Türkiye'nin yanında durması Atina'da büyük tepki çekerken, Berlin'in bu direnişi peşinden bir de istifa haberini getirdi. Yunan-Alman Sanayi ve Ticaret Odası başkanı Michalis Mailis, 12 yıldır yürüttüğü görevden istifa ettiğini açıkladı. 30 yılı aşkın süredir organizasyonda yer alan Mailis'in dedesi, Yunan-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın kurucusuydu.

Almanya'nın AB zirvesinde Türkiye yaptırımlarına karşı çıkması istifa getirdi
Michalis Mailis

Kathimerini, Mailis'in Berlin yönetiminin yaptırımların önüne geçtiği ve silah satışını durdurmadığı gerekçesiyle istifa ettiğini ileri sürdü.

MUĞLA DAHİL 41 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU MUĞLA DAHİL 41 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU



Kaynak: SonDakika