İşçilik gerektiren altın satışlarına 8 taksit getirilmesi kuyumcuları hareketlendirdi. Faizlerin düşürülmesinin yanında işçilik gerektiren altın satışlarına 8 taksit imkanı sağlanması kuyumcuların işlerini hareketlendirirken özellikle yeni evlenecek çiftler ile yaklaşan yeni yıl öncesi hediyelik almak isteyenlere önemli bir fırsat sağladı.

Kuyumculuk sektörü için geçtiğimiz Ağustos ayında kaldırılan taksit imkanı, kuyumcu esnafının talebi üzerine yeniden düzenlendi. Ziynetlerde, bileziklerde ve külçe altınlarda Taksit olayı bulunmazken. 12-24 fantezi ürünlerde 8 taksit mümkün. Taksitin artması satışları yükseltirken vatandaşların ödemelerini rahatlattı. 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, kuyum ürünlerindeki taksit sayısının 4'ten 8'e çıkarıldığını belirterek, "Taksit düzenlemesi hem altın alışverişine çıkan vatandaşlarımıza hem de kuyumcu esnafımıza kazanç sağlayacak" diye konuştu.

Taksit sayısındaki artışın özellikle de evlenmeyi düşünen ve altın alışverişine çıkacak çiftlere büyük avantaj sağlayacağını kaydeden Dere, "Düzenlemeyle birlikte kuyumcu esnaf ve sanatkarlarımızın işlerinin artacağına ve sektörün hareketleneceğine inanıyoruz. Gidişata göre taksit oranının kapsamı genişletilebilir. Böylelikle hem esnafımızın hem de altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşlarımızın yüzü güler" dedi.

MOTOKURYE, TARTIŞTIĞI SÜRÜCÜYÜ TORNAVİDA İLE ÖLDÜRDÜ MOTOKURYE, TARTIŞTIĞI SÜRÜCÜYÜ TORNAVİDA İLE ÖLDÜRDÜ