Suriyeli ve Afganlar’a ait evler taşlandı, bazı dükkanlar yağmalandı. Polisin olayları bastırmakta etkisiz kaldığı görülürken, bazı araçlar da ateşe verildi. Özellikle saldırıların yoğun olduğu bazı cadde ve sokaklardaki mültecilerin otobüslerle mahallelerden kaçırıldıkları aktarıldı.

Ankara’nın merkez ilçelerinden Altındağ’ın, mülteci mahalleleri olarak anılan Önder ve Battalgazi mahallelerinde önceki akşam başlayan olaylar dün gün boyu devam etti. Suriyeli ve Afgan dükkan sahiplerinin büyük bölümü işyerlerini açmazken, bazı mülteciler geçici olarak evlerinden ayrıldı.

DÜKKANLAR YAĞMALANDI

Bazıları ise evden çıkmayarak, olayların yatışmasını bekledi. Akşam saatlerinde ise ellerinde bayraklarla mahalleye gelen, tekbirlerle caddeleri dolduran kalabalık büyüdü. Kalabalık, Suriyeliler’e ait dükkanları taşladı ve bazı dükkanların kepenkleri yıkıldı. Bazı dükkanların ise yağmalandığı görüldü.

Suriyeli ve Afganlar’a ait olduğu bilinen bazı apartmanlara yönelik taşlı saldırı yapıldı. Bazı araçlar ters çevrildi, bazıları ise cadde ortasında ateşe verildi.

Kalabalığa rağmen, olayların başladığı saatlerde güvenlik güçlerinin sayısının yetersiz olması, etkili müdahalede bulunulmaması dikkati çekti. Sosyal medyada da güvenlik güçlerinin olaylara müdahale etmemesi eleştirildi.

5.6'LIK DEPREM SONRASI ÖLÜ VE YARALI VAR MI? AÇIKLAMA GELDİ 5.6'LIK DEPREM SONRASI ÖLÜ VE YARALI VAR MI? AÇIKLAMA GELDİ

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, gece 00.44’te sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur” ifadeleri kullanıldı.

Altındağ’da daha önce de Suriyeliler’in ev ve işlerlerine yönelik saldırılar olmuştu. Olayların çıkmasına gerekçe gösterilen kavgada Yalçın’ın ölümüne neden olan iki kişi ise tutuklandı.

Kaynak: T24