Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Başkan Atay’a gönderdiği mektupla teşekkür etti.

Aydın’da yapılan Matematik ve Bilim Parkı’na kendi isminin verilmesinin büyük bir şükran ve gurur kaynağı olduğunu belirten Sancar, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Belediye Başkanım ve değerli Aydınlı kardeşlerim, Aydın’da yapılan ‘Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’na benim adımı vermeniz, benim için büyük bir şükran ve gurur kaynağıdır. Sağ olun! Bu vesileyle, bunu gerçekleştiren Efeler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Atay’a ve onun nezdinde tüm Aydınlı kardeşlerime teşekkür eder; çocuklarımıza böyle değerli bir eğitim olanağı sağladıkları için tebrik ederim. Aydın, Kurtuluş Savaşı’mızda efeleriyle, kadını, erkeği ve çocuğuyla kutsal ülkemizin özgürlüğünü yaşatmakta önderlik etmiştir. Şimdi ise, bu ve bunun gibi girişimlerle ülkemizin bilim ve teknolojide ilerlemesi, bu alanlarda önder bir ülke olması yolunda Aydın, tekrar gerçek bir vatanseverlik örneği vermiştir. Girişiminiz hayırlı ve uğurlu olsun der, Aydınlı kardeşlerime derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

SAĞDAN BAKARSAN TAVUK, SOLDAN BAKARSAN HOROZ! SAĞDAN BAKARSAN TAVUK, SOLDAN BAKARSAN HOROZ!

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın mektubunu Twitter hesaplarından paylaşan Başkan Atay, yaptığı paylaşımda şu notu ekledi:

“Değerli Hocamız, gururumuz Prof. Dr. Aziz Sancar’ın mektubu beni ve tüm ekip arkadaşlarımı çok mutlu etti. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ sözünden güç alarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilimle ve matematikle iç içe büyümesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’mız, tekrar Efeler’imize uğurlu olsun.”

Kaynak : T24