Hürriyet'ten Fatih Çekirge’nin haberine göre, Bakan Akar AKP, MHP ve İyi Parti’nin “evet” oyuyla geçen tezkereye ilişkin tartışmalarıyla ilgili olarak, “TSK Cumhuriyet dönemindeki en yoğun tatbikat ve operasyonları yapıyor. Milletimizin her zamanki desteğini arkamızda hissediyoruz. Bu fedakâr ve kahraman askerimizin moralini yüksek tutmamız gerekiyor. Mehmetçiğin bu morale ihtiyacı var… Yanlış bilgiler, iddialar moral ve motivasyonu olumsuz etkiler. O nedenle siyasetten medyaya toplumun her kesiminin bu konuda (tezkere tartışmaları) dikkatli ve özenli olması gerekiyor. Bu tür yanlış bilgilerle Mehmetçiğin moralini bozmayalım…” ifadelerini kulandı.


Muhalefetin söz knousu tezkerenin bir öncekiyle aynı olmadığı iddiasına, “Hayır, birebir aynı tezkere” cevabını veren Bakan Akar, tezkerenin iki yıllığına çıkarılmasına ve içinde bulunan “yabancı asker” ifadesine ilişkin dair de şu sözlere yer verdi:


“Arkadaşlar… Tezkeredeki bu yabancı asker vurgusu tamamen DEAŞ’la mücadele uluslararası koalisyonu kapsamında yapılan mutabakatlar doğrultusunda konmuştur. Yani birlikte görev yaptığımız yabancı askerler var. Bu mutabakatlar kapsamında limanlarımızı ve gerektiğinde hava sahamızı ve üslerimizi DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele kapsamında kontrollü olarak kullanıma açtık. Oradaki üs bölgelerinde koalisyon güçleriyle iş birliği var. Bu nedenle tezkereye yabancı askerlerle ilgili maddeyi koyduk, zaten bir önceki tezkerede de var. Bunun dışında başka ne olabilir? 2 yıl uzatılması ise tamamen pratik ve idari nedenledir.”
Tezkereyle birlikte çıkan yeni bir Suriye harekâtı söylemleriyle alakalı da konuşan Akar, “Harekât gerektiği zaman ve gerektiği yerde yapılır. Bugüne kadar nasıl yapıldıysa yine yapılır. Harekâtın ne zaman yapılacağı durum ve şartlara bağlı” şeklinde konuştu.

MUĞLA DAHİL 6 İLDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU MUĞLA DAHİL 6 İLDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Kaynak: Hurriyet