Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsle mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz, ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Ancak bu artışın ülkenin her anında eşit olmadığını biliyoruz."

SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ? SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Bizleri sevindiren diğer bir gösterge, son dönemde İzmir'de zatürre oranı yüzde 8,2'den 4,9'a kadar düştü. Yani yüzde 40 düşüş sağlandı. Hastane yatışlarında da bu anlamda stabil bir döneme girdiğimizi söylemek istiyorum."

Bakan Koca, Türkiye genelinde filyasyonun ortalama 15 saatte yapıldığını ve bu sürenin İzmir'de 19 saat olarak gerçekleştiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreyi önce Türkiye ortalamasına, daha sonra ise 12 saate çekmeyi hedefliyoruz. Temaslıları ne kadar erken tespit edebilirsek salgın kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Türkiye dünyada filyasyonu yani temaslı takibini en iyi yapan tek ülke. Bu gücümüzü İzmir'de de sahaya sürdük. Önümüzdeki günlerde bunun etkisini daha da görmeyi umuyoruz. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastalarımız ve vefatların artmasına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimize acılar yaşatıyor. Tedbirlerden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz. Bu anlamda İzmir başta olmak üzere bölgedeki tüm hemşehrilerimi tedbirlere sıkı sıkı sarılmaya davet ediyorum. Bugün bölgedeki durumu görmek ve çözüm üretmek için buradayız. Bölge toplantısı anlamından Manisa, Muğla, Aydın, Denizli ve uşak il sağlık müdürlerimizle bir bölge değerlendirmesi yapacağız. Bu 6 ilde genel durumu ve ihtiyaçları detayları değerlendirmiş olacağız."

AA/İHA