“Birilerinin söylediği gibi, PKK’nın kullandığı bir siyasi parti onların söylemiyle meşru olmaz” ifadesini kullanan Bakan Soylu, “Demokrasiye, millete ihanet olur. Laf söylemekle de meşruiyet oluşmaz. Terör örgütüyle illiyetini herkesin bildiği siyasi partiye meşruiyet atfetmek bu ülkenin terörle mücadelesine de verdiğimiz şehitlere de ihanet etmek demektir” dedi.


Didim Polis Moral Eğitim Merkezi'nde Toplumsal Olayları Müzakere Kursu açılış programında konuşan Soylu’nun muhalefeti hedef aldığı HDP’ye yönelik açıklaması şu şekilde:


“Bunların arkasındaki tahrik gücünde uluslararası sistem mutlaka vardır. Para vardır, pul vardır, medya gücü vardır sözde bilimsel altyapı vardır. Ve işin esası siyasi illiyet muhakkak vardır. Bunların hepsi vardır. İdeolojik siyasi illiyet muhakkak vardır. Siyasal alanı istismar etmek de temel görevleridir. Çünkü bu alanı meşruiyet alanını kullanmak isteyeceklerdir. Aynen PKK’nın siyaset alanının bir siyasi parti üzerinden kullanmak istediği gibi. Terör örgütlerinin en çok sevdiği iş budur. Birilerinin söylediği gibi, PKK’nın kullandığı bir siyasi parti onların söylemiyle meşru olmaz. Demokrasiye, millete ihanet olur. Laf söylemekle de meşruiyet oluşmaz. Terör örgütüyle illiyetini herkesin bildiği siyasi partiye meşruiyet atfetmek bu ülkenin terörle mücadelesine de verdiğimiz şehitlere de ihanet etmek demektir.”

TARTIŞMA KANLI BİTTİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI TARTIŞMA KANLI BİTTİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Kaynak: T24