Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye Uzay Ajansı'yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Varank, "Türkiye Uzay Ajansı, ülkeyi mevcut kabiliyetlerinin üstüne çıkaracak, uzay ekonomisi alanında önemli hale getirecek program hazırladı" ifadelerine yer verdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖNLÜNDEN GEÇEN KADIN ASTRONOT"

Açıklamalarına devam eden Varank uzaya gönderilecek kişiyle ilgili olarak, Cumhurbaşkanımızın gönlünden geçen bir kadın astronotun uzaya gitmesi. En uygun vatandaşımızın orada misyonu gerçekleştirmesini sağlayacağız" dedi.

YEREL SEÇİMİN İPTALİ DURUMUNDA… YENİ SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU YEREL SEÇİMİN İPTALİ DURUMUNDA… YENİ SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

"BİLİMSEL BİR MİSYONU OLACAK"

Türkiye'yi uzayda bir üst lige taşımak istediklerini aktaran Varank, "Türkiye Uzay Ajansı, ülkeyi mevcut kabiliyetlerinin üstüne çıkaracak, uzay ekonomisi alanında önemli hale getirecek program hazırladı Bilimsel bir misyonu olacak, Turistik bir seyahat olmayacak. Uzay insanlarına Türkçe bir isim vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"SADECE İNSAN KAYNAĞI VE PARAYLA BU İŞLER OLMUYOR"

Varank açıklamalarının devamında, "En uygun vatandaşımızın orada misyonu gerçekleştirmesini sağlayacağız. Sadece insan kaynağı ve parayla bu işler olmuyor. En üst düzeyde siyasi sahiplenme işleri kolaylaştırıyor. Hem Türkiye'yi çok daha katma değerli üretim yapan ülke haline getirebileceğiz hem de vatandaşımıza gurur yaşatacağız" ifadelerine yer verdi.



Kaynak: SonDakika