Gürün, Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı ile ilgili, "İşhanı tamamen Menteşe Belediyemizin sorumluluğu altında. Oldukça yaşlı, eski usullerle yapılmış bir bina. Depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Derenin de üzerinde bulunuyor. Menteşe Belediyemizin başka çaresi yok. Onu muhakkak suretle yıkacak. Çünkü onun güçlendirilmesi ya da başka bir şey yapılması mümkün değil. Yıkım kararını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de onadı. Dolayısıyla şuan mal sahiplerine tebligat yapıldı. Yıkılmamasını isteyenler de oldu. Belediye gidip ben burayı yıkacağım demiyor. Fay hatlarında zaten bir hareketlilik var. Allah göstermesin. Bilimsel olarak depreme dayanıksız bir bina ile ilgili belediye yapması gerekeni yapmalı ve bunu Menteşe Belediyesi tek başına karar vermiyor. Tespiti yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Bizim durup dururken burayı yıkalım dememiz söz konusu değil" diye konuştu.

"AKILLI KAVŞAK İLE İLGİLİ ÖNERİ PROJEMİZİ BAKANLIĞA HASTANE AÇILMADAN ÖNCE VERDİK"

Akıllı kavşaktaki trafik yoğunluğu ile ilgili Başkan Gürün, "Bu konuda ulaşım dairemizdeki proje ekibimizle bakanlığa öneri proje verdik. Akşam saatlerinde tamamen bir tıkanma söz konusu oluyor. Buradaki çözüm üst geçit yapılması ve muhakkak yapılması gerekiyor. Alt geçitler su basma konusunda önemli sorunlar yaşıyor. Oranın bulunduğu alan da su toplamaya uygun bir alan. Biz burayla ilgili önerimizi hastane açılmadan önce verdik. Dirgeme kavşağında da projemizi hazırladık ve verdik. Karayolları çalışma yapıyor diye duyuyoruz fakat gecikiyor. 2022 yılında programa alınmış değil" ifadelerini kullandı.

SAĞDAN BAKARSAN TAVUK, SOLDAN BAKARSAN HOROZ! SAĞDAN BAKARSAN TAVUK, SOLDAN BAKARSAN HOROZ!

KREDİYİ EURO ÜZERİDEN ALMALARININ NEDENİNİ AÇIKLADI

Başkan Gürün kur farkı nedeniyle belediyenin uğradığı zararı açıklaması sonrası 'Krediyi neden TL olarak değil de Euro olarak çektiniz' sorularına cevap verdi. Gürün, "Krediyi neden euro olarak aldınız diye tepki gösterenler var. Ben krediyi İller Bankası'ndan alabilirim. İller Bankası 'benim size verecek kredim yok' diyor. Dünya Bankası ile anlaşıyor. Diyor ki, 'Size istiyorsanız Dünya Bankası'ndan Euro üzerinden borçlanma yapabiliriz. O krediyi size kullandırabiliriz' diyor. İller Bankası aracılığıyla biz Dünya Bankası kredisini alıyoruz. Benim döviz üzerinden borçlanmamın nedeni, İller Bankasının bana yeteri kadar para arz edememesidir. Sıkıntı burada.

Şuan Cumhurbaşkanının önünde toplam 230 milyon Euro'luk kredi onay bekliyor. Su altyapısının yenilenmesi, su temininde MUSKİ'nin çok fazla kullandığı elektriğe yönelik güneş panellerinin kurulması ile ilgili, elektrik giderinin en aza indirilmesi için projemiz var. İller Bankası bana TL olarak borçlandırma imkanı verse ben onu alacağım. Ama veremediği için ben şuan Fransız Kalkınma Ajansı'na müracat etmek zorunda kaldım. Cumhurbaşkanı bu projeyi onayladığı taktirde benim yeniden bir hesap yapmam lazım. İşi de lazım, ama Euro nereye gidecek onu da bilmiyoruz. Kurdaki artış bazı projeleri sekteye uğratabilir. Zafiyete uğrayacak kadar olacağını düşünmüyorum. Harcamalarımızı gözden geçireceğiz. Bu belirsizlik ve istikrarsızlık tüm kurumları zor durumda bırakıyor" dedi.

YATAĞAN BELEDİYESİ İLE YAŞANAN SORUNA YÖNELİK AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Gürün kırsal mahallelerin bakanlığın yönetmeliğine göre belirlendiğini söyledi. Yatağan Belediyesi ile kırsal mahalle konusundaki yaşanan sorunla alakalı, "Bakanlıktan gelen yönetmeliğe mecliste bakıldı ve ona göre karar verildi. Bunu bir siyasi malzeme yaparak kırsalda yaşayan arkadaşlarımızı bu şekilde suistimal etmek şık olmadı. Çok üzüldüm. Bizim bu konuda bahanemiz yok. Tamamen bakanlığın gönderdiği yönetmelik işliyor. Yatağan Belediye Başkanımız nedenini biliyor olmasına rağmen bu konuyu kullanıyor" diye konuştu.

"HER İLÇEYE EŞİT YAKLAŞIYOR MUSUNUZ?" SORUSUNA CEVAP VERDİ

Başkan Gürün programın sonunda ise her ilçeye eşit yaklaşıyor musunuz sorusuna şu cevabı verdi: "Fethiye, Bodrum'daki büyük altyapı çalışmalarının yanında Kavaklıdere'nin altyapısını yapıyoruz, Ula'nın tüm altyapısı yapıldı. Seydikemer'e en fazla yatırım bu dönemde yapıldı. İhtiyaçlar sınırsız, imkanlar sınırlı. Önceliğe bakıyoruz. Yatırım yaptığımız ilçenin hangi partide olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Bu konuda benim kendi bazı partililerimden tepki aldım. 'Oy almadığın yere hizmet ediyorsun' dediler. Kimin ihtiyacı daha öne çıkıyorsa onu yapacağım dedim hep.

Kaynak: İHA