Çameli Belediyesi ve kardeş belediyesi olan Burdur Altınyayla Belediyesi’nin, Fethiye Doğa Sporları Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği Likya Trophy Off Road Çameli Kültür ve Yayla Turu büyük katılım ile gerçekleşti.

Off-Road Turu Fethiye, Denizli, Burdur, Aydın, İzmir Datça, Dalyan, Antalya ve İngiltere’den gelen katılımcılar ile 3 gün boyunca devam etti. Çameli İlçesi, Kolak Gölü, Yörük Oturağı, Yaylacık Dağı, Karkın, Taşçılar, Kirazlıyayla, Elmalı, Emecik Kanyonu güzergahlarında sürücüler eşsiz doğa ile off road keyfini yaşadı.

İlk gün tur öncesi Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile Çameli İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay tarafından karşılanan Off-Road tutkunlarına ilçe hakkında bilgi verildi.



DOĞA SPORLARININ YENİ GÖZDESİ: ÇAMELİ

Çameli İlçesi’nin bir çok doğa sporlarında öncü olmaya ve markalaşmaya doğru hızla ilerlediğini belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, doğası, havası ve coğrafyası ile bu sporlarda aranan bir bölgeye hakim olduklarını söyledi. Amaçlarının bu bölgeleri en iyi şekilde tanıtmak olduğunu belirten Başkan Cengiz Arslan; 

“İlçemizde doğa sporlarımızdan yamaç paraşütü, bisiklet, doğa yürüyüşü, kampçılık, off road ve köy kültür gezileri ile birçok alanda ev sahipliği yapıyoruz. Bunların birçoğu uluslararası federasyonlar tarafından resmi organizasyonlara da ev sahipliği ile oluyor. Dünya şampiyonalarına bile ev sahipliği yapan ilçemizde hedefimiz 12 ay turizmin canlı tutulmasıdır. Off-Road için ağırladığımız misafirlerimizden çoğu ilk defa geldikleri ilçemize hayranlıklarını dile getirerek, en kısa sürede tekrar geleceklerini söylemesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu anlamda çalışmalarımız daha şevkli ve heyecan verici oluyor” ifadelerini kullandı.



ETKİNLİKTEN ELDE EDİLEN GELİR EĞİTİM BURSU OLARAK KULLANILACAK

Cengiz Arslan ayrıca bu turdan elde edilen gelirlerinde öğrencilere burs olarak verildiğini belirterek, bu anlamlı organizasyona katılan katılımcılara da ayrıca teşekkür etti.



ALTINYAYLA'DA İLK OFF-ROAD HEYECANI

Off Road güzergahının son gününde ise kardeş belediye olan Burdur Altınyayla Belediyesi’nde ilk defa Off-Road heyecanı yaşandı. Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ın da katıldığı off road turunda, Dirmil Yaylaları, Kıkpınar Yaylası ve Kocaş Mevkilerinde Off-Road heyecanı büyük beğeni ile gerçekleştirildi. Katılımcılar özellikle Kocaş zirvesine giden yolların Off-Road için yep yeni bir güzergah olduğunu söylemesi dikkat çekti.



ÇAMELİ DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLDU

Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş off road turlarının ilçede artarak devam etmesi için çalışmalara başladıklarını belirterek “Bizler kardeş belediyemiz Çameli Belediyesi’nin yıllardır başarı ile düzenlediği Off-Road turlarını ilçemizde de başlatarak yeni bir proje zincirini başlatmış olduk. Bu sayede önümüzdeki yıllarda Çameli Belediyemizin yaptığı gibi konaklamaları taş evlerimizi hizmete sunacağız.

Bu sayede bizler de örnek aldığımız Çameli Belediyesi gibi hem Off-Road heyecanını yaşatacağız, hem ilçemizi ve bölgemizi, doğasını, eşsiz güzelliklerini, kartpostal gibi manzaralarını dışarıdan gelecek misafirlerimize sunmuş olacağız. Bu projelerimizde en büyük destekcimiz olan Çameli Belediye Başkanımız Cengiz Arslan’a ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ? SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ?