Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Elmalı Mahallesinde, vatandaşlar birlik ve beraberliği korumak, komşuluk, hemşehrilik bağlarını güçlendirmek adına güzel ve anlamlı bir uygulamayı geleneksel hale getirdi. Elmalı Mahallesinde son yıllarda geleneksel hale getirilen uygulama kapsamında, mahallenin askere giden gençleri için, asker aileleri toplanarak hem askere gitmeden önce hem de askerden döndükten sonra gençler için dualar eşliğinde yemek veriyor. Her aile tek başına bu uygulamayı yapmak yerine diğer ailelerle ortaklaşa düzenleyerek milli ve dini duygulara ortak oluyor. Askerden dönen gençler için verilen yemekte, birbirine yakın zamanda giden gençler bekleniyor ve son asker sağ salim evine döndüğünde yemek hazırlıkları başlıyor.



Asker yemeği gibi etkinliklerde Elmalı Mahallesi, Çameli'nin diğer mahallelerinde olduğu gibi oldukça misafirperver ve davetkar. Mahalleye gelen yerli yabancı herkesi bu tür etkinliklere davet ediyorlar. Tabiki yapılan yemekler ve yemeklerde kullanılan malzemeler de yörenin meşhur ürünleri ve lezzetleri. Haber48 aiesi olarak davetli olduğumuz asker gençlerin kazasız bir şekilde eve dönmeleri adına verilen yemekte, Çameli'nin coğrafi işaret almış meşhur nohutu vardı. Ancak, Elmalı Mahallesi'nin tek özelliği nohutunun meşhur olması değil, bu nohuttan yapılan etli nohut yemeğinin de eşsiz bir lezzete ve üne sahip olması.

Elmalı Mahalle Muhtarı Mustafa Eriş, tüm vatandaşlarımızı Elmalı'ya gelerek bu lezzetleri tatmalarını, doğal kaynak suyuyla demlenen çaydan içmeleri için Çameli'nin Elmalı Mahallesi'ne davet ettiğini belirtti. 

YSK'DEN 'İFTAR SAATİ' KARARI YSK'DEN 'İFTAR SAATİ' KARARI