KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği (ÇAMYEG) Türkiye’ de ilk defa bir yerel eylem grubu derneği olarak, Güney Doğu Avrupa ve Balkan ülkeleri olan; Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan farklı kuruluşların dahil olduğu Come & See Projesi'ne katıldı.

Bu proje ile, yaratıcı turizm faaliyetlerinin daha verimli bir şekilde gelişmesini sağlayacak bir çerçeve oluşturmak ve kullanmak amacıyla farklı Avrupa ülkelerinden çeşitli organizasyonları entegre etmek amaçlanıyor. Ayrıca projeye dahil olan kuruluşların kapasite geliştirmelerini artıracak işbirlikçi kalkınma yoluyla elde edilen ortak ürünler yaratması için çalışılacak. Projede yer alan diğer partner ülke kuruluşları ile, kültür ve kökenlerin araştırılması için karşılıklı etkinlikler düzenlenecek. Aynı zamanda, Avrupa’da farklı aktörlerle işbirliği yapılacak.



İmza sonrasında konuşan Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Putgül, "Projenin amacı; proje ortakları arasında yaratıcı turizm faaliyetlerini yönetmek ve teşvik etmek için entegre bir yaklaşım sağlamaktır. Her zaman bizim yanımızda olan ve Uluslararası düzeyde işbirlikleri için bizleri destekleyen Çameli Belediyesi başkanımız Sn.Cengiz ARSLAN ‘a , Tarım ve Orman Bakanlığı Yönetim Otoritesi ne, TKDK Denizli il Koordinatörlüğü ne, ÇAMYEG Yönetim Kurulumuza, AY-KIK LEADER Derneğimize, ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ve ilçe halkımıza teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Projede yer alan kuruluşlar ise şu şekilde; 

Romania (ROMANYA)
Project partner: LAG Lunca Joasă a Siretului
Project partner: LAG Lider Bistrița Năsăud
Bulgaria (BULGARİSTAN)
Project partner: LAG Gotse Delchev - Garmen - Hadzhidimovo
Greece (YUNANİSTAN)
Project partner: LAG Kavala Development Agency S.A.
Turkey ( TÜRKİYE)
Project partner: LAG Çameli (Assocation of Çameli Local Action Group) Denizli / Turkey