Denizli'nin Çameli ilçesinde, Çameli Belediyesi ve kardeş belediyesi olan Burdur Altınyayla Belediyesi’nin, Fethiye Doğa Sporları Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği Likya Trophy Off-Road Çameli Kültür ve Yayla Turu renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik sürecinde Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile de bir araya gelerek bölgeyi ve projeleri konuştuk. Çameli'yi son 5 yılda baştan sona değiştiren ve tüm Türkiye'ye örnek olarak gösterilen bir ilçe haline getiren Cengiz Arslan, 5 yılın az bir süre olmadığını belirtti. Alışık olduğunuz Belediye Başkanlarından farklı olarak sürekli daha iyisi ve daha yenisi için çabalayan Arslan, Büyükşehir'den uzak, çevresindeki illerden ve kalabalıktan izole kenti alternatif turizm, doğa sporları ve organik tarım ile cazibe merkezi haline getirmeyi başardı. 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Likya Trophy Off-Road Turu hakkında, "Off-Road Turunu ilçemizde ilk kez düzenliyoruz. Fethiye'deki arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu etkinliği düzenledik. Buradan tüm gruplarımıza çağrıda bulunarak ilçemize davet ediyoruz. Sosyal tesislerimiz ve olanaklarımız tüm etkinlikler için hazır. Çameli, Alternatif Doğa Sporları açısından çok uygun bir konumda. Çevresindeki turizm ilçerine de oldukça yakın bir konumda. Köyceğiz, Dalaman, Ortaca, Fethiye ilçelerimizden 4-5 bin vatandaşımız yaz aylarında Çameli'ye yaylalamaya geliyor. Buradan onlara da selam gönderiyoruz."



ÇAMELİ'NİN SON 5 YILI VE HEDEFLERİ

Yamaç Paraşütünde Dünya Şampiyonası Çameli'de yapılacak

Konuşmasına devam eden Başkan Arslan, son 5 yıllık süreçte yaptıklarıyla ve önümüzdeki süreçte yapacaklarıyla ilgili olarak; "Son 5 yılda, Çameli Kaymakamlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) katkılarıyla özellikle alternatif doğa sporları anlamında büyük işler başardık. Geçen yıl Yamaç Paraşütü şampiyonası yaptık, önümüzdeki yıl (2020) Dünya Şampiyonası'nı yapacağız. Fethiye Babadağ'da ticari uçuşlarımız var, Çameli'yi de yarışma uçuşları yapılan bir yer haline getireceğiz" dedi.

POLİKLİNİK OLARAK KULLANILAN 3 KONTEYNER KÜL OLDU POLİKLİNİK OLARAK KULLANILAN 3 KONTEYNER KÜL OLDU

60'ın Üzerinde Yürüyüş Rotası GPS İle İşaretlendi

Arslan, "60'ın üzerinde yürüyüş rotası GPS ile işaretlendi. İsteyen vatandaşlarımız bu noktaları internet sitesi üzerinden görüntüleyebilirler. Yürüyüş yaparak ve safari araçları ile gezip görebilecekleri birçok anıt ağaçlarımız ve 18'in üzerinde bisiklet rotamız var. Türkiye Şampiyonası ve Uluslararası Şampiyonlar için düzenlediğimiz rotalarmız var" dedi.



Çameli'nin Doğa Harikaları


Başkan Cengiz Arsan, Çameli'nin doğal güzelliklerinden de bahsetti. Arslan, "Çameli'de Emecik Kanyonu, Fethiye ile aramızda kalan Tuzla Beli, özellikle bugünlerde görsel bir şölen oluşturan Ak Kavak Ormanımız var. Çameliye gelen vatandaşlarımız muhakkak gezip görecekleri birçok güzelliğe tanık olacak" 

Kibyra Antik Kenti

Vatandaşlarımızın, Çameli'deki rotaları ve gezilecek noktaları www.kibyra.com adresi üzerinden görüntüleyebileceğini belirten Cengiz Arslan, bunun sebebin ise Çameli'ye 20km uzaklıktaki Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti'nin, Dünyanın en uzun yürüyüş yollarından biri olan Likya Yürüyüş Yolu'na Çamelideki yollarla bağlanması olduğunu belirtti. 



Çameli Kültür Turizm Danışma Ofisi

Çameli'ye gelen misafirlerin Çameli Belediyesi bünyesinde oluşturulan Çameli Kültür Turizm Danışma Ofisi'ne başvurması halinde gerekli tüm bilgilendirme ve yardımın yapıldığını aktaran Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Taş Konaklar ve diğer konaklama alternatifleriyle ilçeyi ziyaret eden misafirlerin en iyi şekilde ağırlanmasını sağladıklarını belirtti. Çameli Belediyesi'nin GEKA desteğiyle yaptığı Çameli Taş Konaklar'da, restoran, konaklama, türk hamamı gibi tüm imkanlar misafirlerin hizmetinde. 

Çameli, Off-Road, Trekking, Yamaç Paraşütü, Jeep Safari gibi tüm spor dallarında vatandaşlarımızın ve grupların Çameli Belediyesi ile iş birliği yapmaya davet eden Başkan Cengiz Arslan, çameliye gelen tüm vatandaşların Elmalı Mahallesi'nin meşhur alabalığını, nohutunu, cevizini, fasulyesini ve diğer lezzetlerini tatmaya, deneyimlemeye davet etti. 



OFF-ROAD ETKİNLİĞİNİN GELİRİ ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK VERİLECEK

Çameli için çok önemli projelere imza atan ve ilçenin kaderini değiştiren Başkan Cengiz Arslan, 8-9-10 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenen Likya Trophy Off-Road Çameli Kültür ve Yayla Turu gelirlerinin de üniversite öğrencilerine burs olarak verileceğini belirtti.