Türkiye'nin konuştuğu olay, dün akşam saat 19.30 sıralarında Ordu'da meydana geldi. Balerin Ceren Özdemir, evinin önünde kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Hayatını kaybeden 20 yaşındaki genç kızın katiline ilişkin yeni gelişmeler var. 

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan Ceren Özdemir, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi müzik bölümü ikinci sınıf öğrencisiydi. Antrenmandan çıkıp evine giden Ceren, evine girmek üzereyken bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürüldü.Saldırgan kaçarken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Özdemir, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Özdemir'in ölümüne ilişkin açıklama yaptı ve gerekli müdahalenin yapılmasına rağmen kurtarılamadığını dile getirdi. Cinayeti soruşturan polis ekipleri bu sabah bir ipucuna ulaştı. Bölgedeki iş yerlerinin kamera kayıtlarını tarayan polisler, 2 kardeşin evine yemek siparişi getiren kurye M.D.'nin, bir süre önce Ceren'e arkadaşlık teklifi ettiğini öğrendi.

Kuryenin genç kızdan 'red' yanıtı alınca onu rahatsız etmeye başladığı öğrenildi. Cinayet sonrasında M.D., gece yarısı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada cinayetle irtibatı bulunamayan kurye, serbest bırakıldı. Cinayetin ardından polisin bilgisine başvurduğu abla Gizem Özdemir'in kardeşinin katilini gördüğü ortaya çıktı. Abla Özdemir, polise "Kardeşim beni telefonla arayarak, bina giriş kapısının anahtarını istedi. Anahtarı atmak için pencereye çıktığımda binanın önünde 40 yaşlarında siyah giyimli bir şahsın olduğunu gördüm. Ceren gelince anahtarı attım. İçeri girene kadar pencerede bekledim. Sonra içeri girdim. Akabinde çığlıklar duydum, aşağı indiğimde, binanın giriş katında kardeşimi kanlar içinde buldum". dediği öğrenildi.

METEOROLOJİDEN BU İLLERDE YAŞAYANLARA ÖNEMLİ UYARI METEOROLOJİDEN BU İLLERDE YAŞAYANLARA ÖNEMLİ UYARI

Ceren Özdemir için öğrencisi olduğu Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde saat 10.00’da tören düzenlendi.