Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı 2 saat 15 dakika sürdü.

Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bayram tatili sonrası ruhen ve bedenen dinlenmiş olarak evlerine dönen vatandaşlarımızdan daha çok çalışmasını, daha çok gayret göstermesini bekliyorum. Birliğimize sıkı sıkıya sarılarak inşallah ülkemizi hak ettiği seviyeye getireceğiz.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA AÇIKLAMASI

27 Haziran'da ülkemizi temsil etmek üzere NATO Toplantısı'na katıldık. NATO'nun genişleme politikasının ülkemizin hassasiyetleri noktasında olması konusunu gayet açık bir şekilde dile getirdik. İsveç ve Finlandiya'nın şartlarımızı yerine getirmek için gerekli adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı hatırlatmak istiyorum. İsveç'in iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir.

"BİRAZDAN TAHRAN'A GİDİYORUZ"

Bayram döneminde de telefon diplomasimiz kesintisiz devam etti. Ege ve Akdeniz'deki yangınları yakından takip ettik, bakanlardan her aşamada bilgi aldık, gereken yönlendirmeleri yaptık. 15 Temmuz mitinginde vatandaşlarımızla kucaklaşarak, şehitlerimizi yad ettik. O gün Cumhur İttifakı'nın diğer kanadı sayın Bahçeli ile beraber Saraçhane Meydanı'nda buluştuk. Yarınki Tahran zirvesi için biraz sonra Tahran'a gidiyoruz. Perşembe MGK toplantımız var.

"OSMANGAZİ'DEN 8 TEMMUZ'DA 80 BİN ARAÇ GEÇTİ"

İzmit Körfezi'ni otomobil ile mevcut yolu kullanarak geçmek 1.5-2 saatti. Yoğun günlerde çok uzun saatlerde kat edebilen İzmit Körfez, Geçişi Osmangazi Köprüsü ile artık kısa sürede tamamlanıyor. Bu köprü olmasaydı bu kadar aracın feribotla taşınması mümkün olmayacak, karayolu kilitlenecek. İzmir-İstanbul Otoyolu, senin vekil olduğun yer Bay Kemal, Osmangazi Köprüsü sayesinde yolculuk çile olmaktan çıkmış, artık keyif halini almıştır. 5-16 Temmuz arasında köprüyü günlük ortalama 54 bin araç kullanmıştır. Osmangazi Köprüsü'nden sadece 8 Temmuz günü tam 80 bin 624 araç geçti Bay Kemal. Sadece bu tarihlerde İzmir-İstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü sayesinde ülkemiz yakıttan, zamandan, emisyondan 140 milyon liralık bir kazanç sağlamıştır.

"SATIŞ YERLERİ BİRİNCİ EL OTOMOBİL DAHİ BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYORLAR"

Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı, hani diyorlar ya ekonomik durum şöyle ekonomik durum böyle, 8,5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordun? Bu kadar korkunç bir rakama ulaşmış ve şu anda otomobil satış yerlerinde birinci el otomobil dahi bulmakta sıkıntı çekiyorlar ve ikinci el ile işi idare etmeye çalışıyorlar.

"YIL SONUNDA SABİT GELİRLİLERİN DURUMUNU GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Türkiye tüm bu imtihanları başarıyla vererek yoluna devam etmiş bir ülkedir. Avrupa'sından Amerika'sına kadar tüm dünyanın sıkıntılarla boğuştuğu küresel fırtınadan Türkiye'yi kurtarmaya kararlıyız. Küresel krizleri biz başarıyla yönetiyoruz. İçeride ve dışarıda artık yavaş yavaş emin adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz. Kurdaki dalgalanmanın ve yükselen fiyatları telafi edecek tedbirler alıyoruz. Vatandaşımızın gelir seviyesini yükseltecek artışlar yapıyoruz.

Yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Şubat-mart ayları birlikte uyguladığımız politkanın olumlu neticelerini daha iyi göreceğiz.

YOL KENARINDA KADIN CESEDİ BULUNDU YOL KENARINDA KADIN CESEDİ BULUNDU

KYK ÖDEMELERİ

Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten iki yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan bir işe başlamamışsa ödemeyi erteleyebiliyor. Kredi ödemelerinin belirli bir faiz üzerinden değil, üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyor. Hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık.

Ama Bay Kemal yalan bol. Utanmadan, sıkılmadan faizden bahsediyor. Sıkıyorsa gel kendin bunu ispatla. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulamaz.

Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı ve faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan ana para tutarı üzerinden kredi uygulaması üzerinden yapılanmasını kararlaştırdık.

Kaynak: BirGün