Yeni Anayasa vurgusuyla konuşmasına başlayan Erdoğan, "Milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır; grubu bulunan partilerin yeni anayasa tekliflerini en kısa sürede kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz" ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu dile getirerek HDP'yi işaret etmesiyle siyasette başlayan tartışmaya yönelik de konuşan Erdoğan, "Terör örgütleri dahil her kesim tarafından istismar edilen, 'Kürt sorunu' denilen meseleyi, hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük. Bu meseleyi hâlâ istismar konusunu yapmak isteyenlerin maskelerini de aynı şekilde düşüreceğiz" dedi.

Ekonomik gelişmeleri konuşan Erdoğan, "Türkiye’nin 19 yılda elde ettiği her kazanım gibi ekonominin de sorumluluğu bize aittir" ifadesini kullandı. Erdoğan, 2021 yılını yüzde 9'luk bir büyüme ile kapatmayı hedeflediklerini açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) görevine 6 Ağustos günü atanan Mahmut Özer, Anayasa'nın 106'ncı maddesi gereğince ant içti.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Kaynak: T24