Sayıştay, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 senesi mali hesaplarına yönelik yaptığı incelemede mevzuata aykırı şekilde taşınmaz tahsislerine dair tespitler yaparken, taşınmaz kiralanan vakıflardan birini de "T Vakfı" tanımıyla kayda geçirmişti. Vakfa yönelik kamuoyuna sızdırılan belgeler arasında yer alan bir protokolle, Sayıştay'ın kayda geçirdiği "T Vakfı"nın TÜGVA olduğu saptandı.


Protokole göre Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016 senesinde aylık 21 bin 250 TL'ye kiraladığı binanın kullanımını tamamen TÜGVA'ya devretti. Aynı şekilde yapılan kiralama 2018 yılında da tekrarlandı. Aylık 32 bin 550 TL'lik kiralama bedeli belediye bütçesinden karşılandı.


"Öğrenci Barınma ve Konaklama ve Öğrenci Yurt Hizmetinin Sağlanması" protokolü kapsamında belediyeye bazı yükümlülükler de getirildi. Bu doğrultuda belediyenin sorumlulukları şu şekilde sıralandı:


"Ortaöğretim ya da yükseköğrenim öğrencilerinin konaklama imkanı için konukevi, yurt, apart, daire, mesken gibi binaları binaları tespit etmek. Bahse konu binalar için kira ve ilgili vergiler ile bunun gibi giderleri ödemek. Sözleşme sonrası ilgili binaları/yapıları/meskenleri öğrenci, konukevi, barınma/konaklama hizmeti/yurt hizmeti vermesi amacıyla Türkiye Gençlik Vakfı'na teslim etmek."
 

ERDOĞAN 13 YIL SONRA IRAK'TA YENİ İPEK YOLU İÇİN ANLAŞMA İMZALANDI ERDOĞAN 13 YIL SONRA IRAK'TA YENİ İPEK YOLU İÇİN ANLAŞMA İMZALANDI

Kaynak: T24