Denizlili kadınlar Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Candoğan Parkı’nda Delikliçınar Meydanı’na yürüyen kadınlar öldürülen kadınların isimlerinin yazılı olduğu bantlar taşıyarak insan zinciri oluşturdu. Denizli’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen çocuk istismarı ve kocası tarafından öldürülen Hafize Kurban davasıyla ilgili basın açıklaması düzenleyen kadınlar, Candoğan Parkı’nda buluşarak Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Ellerinde öldürülen kadınların isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar taşıyan kadınlar zincir oluşturdu.

Kadınlar adına açıklama yapan Fatoş Alcalı, 12 yaşındaki bir çocuğun bir cemaat yurdunda tecavüze uğradığı haberlerini hatırlatarak “12 yaşındaki çocuğa defalarca tecavüz edilen cemaat yurdundan bir gün çocuğun ölmek istemesi yüreklerimizi parçaladı. İnsanlığımızdan utandığımız bu olayın bir an önce faillerinin gereken cezayı almalarını istiyoruz” diye konuştu.

Cemaatlere ait yurtlarda daha önce yaşanan skandalları da hatırlatan Alacalı, cemaat yurtlarına ayrılan ödeneklerin kesilmesini, ayrıcalıklar kaldırılmasını, kamu kurumlarıyla yapılan protokollerin feshedilmesini istedi.

Kocası tarafından iki çocuğunun önünde öldürülen Hafize Kurban cinayeti davasının da takipçisi olduklarını vurgulayan kadınlar, 3 Ocak’ta görülecek dava için dayanışma çağrısı yaptı. Yürüyüş yapan kadınlar, “3 Ocak Cuma günü Hafize Kurban için adalet istemek için adliyede olacağız. Biz kadınlar, çocuklara ve kadına karşı yapılan her türlü şiddet, taciz, tecavüz ve cinayete karşı alanlarda birlikte ve güçlü olacağız. Yasta değil, isyandayız.” dedi.

AİLELER DİKKAT! BU BEBEKLER İÇİN TOPLAMA KARARI VERİLDİ AİLELER DİKKAT! BU BEBEKLER İÇİN TOPLAMA KARARI VERİLDİ