Edinilen bilgiye göre, Denizlispor Başkanı Ali Çetin hakkında, kulübün borçlarına ilişkin koyduğu 100 milyon liralık temliğin usulsüz olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Denizlispor'un eski yöneticileri Yasin Özpek ile Hasan Önder, kulüp başkanı Ali Çetin'in kulüpten haksız yere kendi hesabı üzerine 100 milyon TL temlik aldığı iddiası ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na, "Güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, haksız temlik koyma" suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Özpek ile Önder, Denizli Adliyesi'ne giderek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na Başkan Ali Çetin hakkında suçlamalar getirdi.

37 milyonluk borcu olan kulübe 100 milyonluk temlik

Eski yöneticiler, kulübün toplamda 37 milyon TL borcu olduğu halde Başkan Çetin'in 100 milyon TL'lik temliği nasıl koyduğunu da merak ettiklerini belirtiler.



HASAN ÖNDER'İN SUÇ DUYURUSU

Hasan Önder, başsavcılığa verdiği suç duyurusunda, "Ben 2017 Eylül ayı civarında Denizlispor Başkan Yardımcılığı görevine başladım. 2.5 yıl süreyle devam ettim. Daha sonra görevimden istifa ettim. Kulübe 300 bin TL tutarında yardımda bulundum. Buna ilişkin çeklerim ve dekontları mevcuttur. Kulübe vermiş olduğum 300 bin TL'lik alacağımı alamadım. Başkan Ali Çetin kendi alacaklarını aldı. Kendi beyanına göre kulübe 100 milyon TL verdiği söylüyor ancak gerçekte 14 milyon TL verdi. Geri kalan 86 milyon TL Ali Çetin tarafından kulübe verilmemiştir. Ancak sanki verilmiş gibi Ali Çetin tarafından temlik konulmuştur"

Dernekle Yasasına göre suç

Hasan Önder suç duyurusuna, "Bu şekilde Ali Çetin, dernekler yasasının 32. Maddesinin F bendi ile TCK'nın 155/2 maddesinde belirtilen, 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçunu işlemektedir. Bu şekilde benimle aynı dönemde çalışan diğer yöneticilerin de şikayetçi olduğunu öğrendim. Bu aşamada TFF'den ve yayın gelirlerinden gelecek paralar doğrudan Ali Çetin'e ödenecektir" beyanıyla devam etti.

Toplanan yardım paraları makbuz koçanında ve kulüp hesabında yok

Hasan Önder infial yaratacak bir gerçeği daha ortaya koyarak, suç duyurusunda "Ayrıca Denizli esnafından toplanan yardım amaçlı paralar da makbuz koçanlarında bulunmayıp, kulübün hesabına aktarılmamıştır. Bu şekilde güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma suçlarını işleyen Ali Çetin'den şikayetçiyim" ifadelerine yer verdi.



YASİN ÖZPEK'İN SUÇ DUYURUSU

Yasin Özpek ise verdiği suç duyurusunda, "2013-2014 yıllara arasında Denizlispor'da yönetim kurulu başkanlığı yaptım. Daha sonra kulüpte yönetici kadrolarında yer aldım. Şu anki Denizlispor yönetim kurulundan benim alacağım vardır. Bunu öğrenmek için TFF'ye yazı yazdım. Başkan Ali Çetin'in vermediği halde fazla temlik koyduğunu öğrendim. Bunu ne amaçla yaptığını bilmiyorum. Bunun suç olduğunu biliyorum.

Kendi çalışanını yönetici yapıp, kulübün muhasebecisi yapmış!

Kendisinin yanında çalışan Fikret Onur'u da yönetici yapıp, muhasebeci yaptığını biliyorum. Kendi işyerinde çalıştırdığı 150 kişiyi de delege yaptığını duydum. Tek mali kongre ile yöneticilerin kendilerini aklama durumları oluyor. Hak etmediği bu temlikleri ne amaçla aldığını bilmiyorum.

Başkan ile Başkan Yardımcısı arasında belgesiz pazarlık

Taner Atilla adlı kişi de Başkan Yardımcısıdır. Basına, kendisinin kulübe 175 bin TL para verdiğini iddia etti. Daha sonra Ali Çetin ile pazarlık yapıp, 75 bin TL düştüğünü söyledi. Ben de, 'Verdiysen belgele' dedim. Belgesinin olmadığını söyledi. Ben bu konuyla ilgili araştırma yapılmasını istiyorum.

Başkan Yardımcısı başkasının adına bağış makbuzu kesmiş

Abdülcelil Kılıç daha önceki yönetimdeydi, kulüpten alacağı vardı. Ben yönetime gelince bağış yapması için yanına gittim, makbuz kestik. Ben yönetime geldiğimde, daha önce bu şahıs için bağış makbuzu kesildiği söylendi. O arkadaşın haberi olmadan Taner Atilla bu arkadaş adına bağış makbuzu kesmiştir. Ayrıca benim temlik sıramla ilgili hukuki olmayacak şekilde oynama yapılmıştır. Söz konusu şüphelilerden davacı ve şikayetçiyim. Dilekçemdeki talepler de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

PKK'NIN SÖZDE ALMANYA SORUMLUSU İSTANBUL'DA YAKALANDI PKK'NIN SÖZDE ALMANYA SORUMLUSU İSTANBUL'DA YAKALANDI