Enerji kriziyle yüz yüze kalan Avrupa'ya elektrik sağlamak için Mısır'da güneş enerjisi üretmekte anlaşan üç ülke lideri, enerjinin kıtaya Yunanistan üzerinden sağlanacağını duyurdu.

DOLANDIRICININ BABASI PARAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ DOLANDIRICININ BABASI PARAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, üç ülke liderinin, "Türkiye'nin davranışlarını ve söylemlerini kınamakta benzer bir tutum içerisinde olduğunu" dile getirdi.

Miçotakis, aynı zamanda "Ankara, komşularını zarara uğratmanın açık bir şekilde bölgedeki barışa günümüz koşullarında tehdit oluşturduğunu maalesef anlamıyor" dedi.

'TÜRKİYE VE KKTC'NİN YOK SAYILACAĞI HİÇBİR GİRİŞİM...'


Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan, Mısır ve GKRY'nin üçlü zirvesi sonrasında bir açıklama yaptı.

Açıklamada Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin yok sayıldığı hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağını ifade etti.

Açıklama şöyle: 

"Yunanistan, Mısır ve GKRY liderlerinin katılımıyla 19 Ekim 2021’de yapılan üçlü zirvenin ardından yayınlanan bildiri, Yunan/Rum ikilisinin Türkiye’ye ve KKTC’ye yönelik hasmane politikalarının yeni bir tezahürüdür.

Yunanistan, Mısır ve GKRY liderlerinin katılımıyla 19 Ekim 2021’de yapılan üçlü zirvenin ardından yayınlanan bildiri, Yunan/Rum ikilisinin Türkiye’ye ve KKTC’ye yönelik hasmane politikalarının yeni bir tezahürüdür. Bu bildiriye Mısır’ın da dahil olması ise, Mısır yönetiminin Doğu Akdeniz’de işbirliği yapabileceği gerçek adresi halen kavrayamamış olduğunun göstergesidir.

Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin dahil olmadığı hiç bir girişimin başarıya ulaşamayacağını dosta da düşmana da gösterdik. Türkiye, bölge ülkeleri arasında işbirliğini artıracak enerji projelerini desteklemektedir. Ancak, bu projelerin Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarını gözardı etmemesi ve kapsayıcı olması lazımdır."
 

Kaynak: T24