Bastırdığı kitaplar için hemen her yıl 10 milyon TL’yi aşan harcamada bulunan idare şimdi de Ali Erbaş imzalı “Bilişim Çağında İnsan, Din ve Diyanet” ile “Kayıp Medeniyetin İzinde” kitaplarının basımı için ihale açtı.

İŞTE 1 YIL SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU İŞTE 1 YIL SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi’nce açılan ihale, 26 Ağustos’ta yapıldı. İhalesi, “Açık ihale” yöntemiyle gerçekleştirilen kitap basım işinin maliyeti ise açıklanmadı. İhaleye verilen teklifleri toplayan Döner Sermaye İşletmesi, tekliflere yönelik değerlendirmeyi tamamladı ancak ihalenin sonucunu paylaşılmadı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, ihale kapsamında toplam 160 bin adet kitap bastırılacağı aktarıldı. Kitaplardan birinde, “Bilişim Çağında İnsan, Din ve Diyanet” adı altında Ali Erbaş’ın yazılarının bir araya getirileceği kaydedildi. Diyanet İşleri Ali Erbaş’ın imzasıyla yayımlanacak kitabın tanıtım yazısında, “Bilişim çağıyla ilintili olarak, ‘İnsan, Din ve Diyanet’ üzerinde yoğunlaşmak suretiyle konuları bütüncül bir yaklaşımla bilgi zemininde ele alan eser, günümüz insanı için açık mesajlar sunmakta, okuyucunun zihin ve gönül dünyasına yeni ufuklar açmaktadır” sözleri kullanıldı.

Erbaş’ın kitabının yanı sıra ihale kapsamında basılacak diğer bir kitap da “Kayıp Medeniyetin İzinde” isimli kitap oldu. Bu kitaptan da 80 bin adet bastırılacağı belirtildi.

Kaynak: T24