METEOROLOJİDEN BU İLLERDE YAŞAYANLARA ÖNEMLİ UYARI METEOROLOJİDEN BU İLLERDE YAŞAYANLARA ÖNEMLİ UYARI

Atatürk'ün kurucusu olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki haftaki hutbesinde Büyük Taarruz'un Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmemesi üzerine gelen tepkilerden sonra 30 Ağustos mesajı yayımladı.

Başkanlık tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayımlanan mesajda, 30 Ağustos'un, "hasta adam" denilerek ölümü beklenen ve tarihe gömülmek istenen milletin sarsılmaz bir iman ve inançla yekvücut şekilde yeniden şahlandığı tarih olduğu yazıldı.

Mesajda, 99'uncu yıl dönümü kutlanan 30 Ağustos zaferinin Türk milletinin mukaddes değerleri uğruna şanlı bir mücadele vererek tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdığı anımsatıldı.

"ŞÜKRAN VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ"

Hutbesinde Atatürk'ten bahsetmeyince tepki toplayan Diyanet'in 30 Ağustos mesajında Atatürk'ten şu şekilde bahsedildi:

"Bu vesileyle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu zaferi bize armağan eden kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, şükran ve minnetle yad ediyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, istiklal ve istikbalimiz için, dinimiz, vatanımız, ezan ve mukaddesatımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize rahmet ve mağfiret diliyoruz. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı gönülden kutluyor, bu güzel vatanda ilelebet huzur içinde, özgürce ve kardeşçe yaşamayı bizlere nasip etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet