GÖZALTINA ALINDI, BAKIN NE DEDİ? GÖZALTINA ALINDI, BAKIN NE DEDİ?

Elazığ Sivrice'de saat 20.55'te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bazı ilçelerde binaların yıkıldığı belirtilirken, Kızılay tespit çalışmasına başladı. Elazığ'da kriz masası kurulurken, gönüllü ekipler çevre ilçelere yönlendirildi. Elazığ merkezde şimdiye kadar 2 yaralı ve 10 hasarlı bina ihbarında bulunuldu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,5 olarak revize etti. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Deprem Türkiye'nin birçok kentinden ve Kuzey Irak'tan da hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "6,8'den sonra 5'in üzerinde artçı sarsıntılar oluştu. Şu ana kadar ölüm ihbarı yok, yaralanmalar mevcut, arkadaşlarımız tüm tedbirleri alıyor. Sivrice merkezli depremle ilgili Valilik’ten aldığımız bilgiye göre Sivrice merkezde 4-5 bina yıkılmış. Köylerde de hasar olduğu konusunda bilgiler var" dedi.

Soylu Ayrıca Malatya Doğanyol'da 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kandilli Rasathanesi'ne göre 21.08'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Elazığ'da 8 Mart 2010 tarihinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremde 51 kişinin hayatını kaybettiği ve 34 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Kandilli Rasathanesi, büyük depremi takip eden 800 artçı sarsıntı olduğunu bildirmişti.

"Taşrada bazı kayıplar olabilir"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı ilk açıklamada "İlk dışında taşrada bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Arkadaşlarımız çalışıyor. Birliklerimize gerekli teyakkuzu verdik. Herkes olayları yakınen takip ediyor. Sivrice merkezde herhangi bir kayıp yok. Şimdiye kadar gelen haberler iyi. Umarım ilerleyen vakitlerde daha iyi haberler alırız" dedi. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz" dedi.

Depremin hissedildiği Gaziantep'te Vali Davut Gül, "Şu an can ve mal kaybı yok. Gaziantep'te her şey sakin. Bu süreci takip ediyoruz" dedi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Şu ana kadar korkulacak bir durum yok" açıklamasında bulundu. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre Elazığ'da vatandaşlar sokaklara dökülürken, evlerin hasarlı olduğu bildirildi.

İmamoğlu: Yardıma hazırız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremle ilgili olarak İBB'nin yardıma hazır olduğunu açıkladı.

İmamoğlu "Elazığ merkezli gerçekleşen depremin can ve mal kaybına yol açmaması en büyük temennimiz. Tüm bölge halkına geçmiş olsun, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İBB olarak her türlü yardım için hazırız."