2053 hedeflerinden ilkinin 'yeşil kalkınma devrimi' olduğunu belirten Erdoğan, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın isminin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirildiğini söyledi. Bu kapsamda başka kurumsal değişiklikler yapıldığını da aktaran Erdoğan, "2023 projelerimizin eksiklerini tamamlarken, gençlerimize emanet edeceğimiz 2053 vizyonumuz için somut hedeflerimizi oluşturuyoruz" ifadesini kullandı. Erdoğan, ekonomik olarak Türkiye'nin her geçen gün güçleneceğini söylerken, "Fiyat artışlarından dolayı sıkıntıya düşen çalışanlarımızı ve üreticilerimizi korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Ekonomide büyümeden ihracata, istihdamda cari fazlaya kadar aldığımız her yeni güzel haber geleceğimize daha umutla bakmamızı sağlıyor" ifadelerine yer verdi.


Kabine toplantısından sonra konuşan Erdoğan'ın gündeminde Suriye'deki gerilim vardı. Erdoğan, Türkiye'ye ve Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırılara tahammülün kalmadığını belirtirken, "Ya oralarda etkin olan güçlerle ya da kendimiz bertaraf etmekte kararlıyız. Polislerimize yönelik son saldırı ve tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunun çözümü için gereken adımları atacağız" şeklinde konuştu.


"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ"


Dünyada enerji, emtia ve gıda fiyatlarında artış yaşandığını ancak Türkiye'de etkisinin ya görülmediğini ya da çok sınırlı görüldüğünü belirten Erdoğan, "Fiyat artışlarından dolayı sıkıntıya düşen çalışanlarımızı ve üreticilerimizi korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Kamu işçi ve memur sözleşmelerinde yaptığımız yüksek artışlar bu anlayışın bir yansımasıdır. Özel sektörümüzün de kendi çalışanlarını aynı şekilde koruyacak, kollayacak bir anlayışı ortaya koyacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA
 

KAZA YAPAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU KAZA YAPAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU