Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BİZ DE ADIM ATARIZ"

Erdoğan, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nin Türkiye’ye seyahat edecek yurttaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulunmasına yönelik soruya “Kendi Fransa Büyükelçimize şu an orayla ilgili hukuki süreç var. Bu süreci başlatıyoruz. Yani Fransa’nın seyahat kararı varsa, o kararı görürüz, gözden geçiririz. Mukabil adımları da biz atarız. Türkiye, kabile devleti değil. Hele hele Macro’nun tanıdığı bir devlet değil” dedi.

"ZATEN SINIR ÖTESİNDEYİZ"

“Yeni bir sınır ötesi harekat hazırlığı mı var” sorusuna Erdoğan, “Biz zaten sınır ötesindeyiz. Şu anda Barış Pınarı'nda, Zeytin Dalı'nda bütün oralarda her an varız ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” yanıtını verdi. 

"BUNLAR HESAP KİTAP BİLMİYOR"

DEPREM YARDIMLARINI EVE GÖTÜREN EMNİYET MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ DEPREM YARDIMLARINI EVE GÖTÜREN EMNİYET MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek uygulaması ve devamındaki tartışmalara ilişkin Erdoğan, şunu söyledi:

“Böyle bir şey var mı Türkiye’de. Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye’de var mı? İnanıyor musunuz buna? Bazı şeyleri kendiniz bir çözün. Bugün Türkiye her şeyiyle, asgari ücretiyle, maaşıyla çok çok ülkeleri geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun en iyi noktada olan ülkeyiz. Bunlar hesap kitap bilmiyor."

Kaynak: Anka Haber Ajansı