Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan, helikopterle TEKNOFEST 2021'in düzenlendiği Atatürk Havalimanı'na geldi. TEKNOFEST'in kırmızı pilot montunu giyen Erdoğan'a, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından TEKNOFEST şapkası takdim edildi. Erdoğan, Hürkuş ve Akıncı'nın da yer aldığı "Milli Kanatlar Gösterisi"ni izlemek üzere tribüne geçerken vatandaşları da selamladı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar ve öğrencilerle birlikte gösteriyi izledi. 

Ardından burada konuşan Erdoğan, "TEKNOFEST sadece evlatlarımızı dünyanın en modern teknolojileriyle tanıştırmıyor, onlara birlikte iş yapmayı, takım ruhunu, milli duyguları da aşılıyor. Varsın birileri bizim gençlerimizi tanımak yerine sizleri harflerle kategorilere ayırarak tanımaya çalışsın. Varsın birileri bu ülkenin gençlerine vizyon ve ufuk çizmek yerine gençlerimizi kısır gündemlerine alet etmeye çalışsın. Varsın birileri hiçbir ayrım yapmadan bu ülkenin gençlerini kucaklamak yerine siyasi ikballeri ve hırsları uğruna kutuplaştırmanın peşine düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizi harflerle tanımlayanların fersah fersah ötesinde bir karaktere, bir vizyona sahip olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bugün burada dünyanın seyrini değiştirecek olan uzay yolcularını, bilim insanlarını, pilotları, mühendisleri evet karşımda fizikçileri görüyorum. Bugün burada ülkemizi güvenle huzurla teslim edeceğimiz pırlanta gibi bir gençlik görüyorum.

SEVGİ EVLERİNDE KALAN BEBEK ÖLÜ BULUNDU SEVGİ EVLERİNDE KALAN BEBEK ÖLÜ BULUNDU

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak hem siz gençlerimizle hem de sizleri en güzel şekilde yetiştiren anne-babalarımızla gurur duyuyorum. Rabbime şahsıma sizler gibi gençlerle yol yürümeyi nasip ettiği için sonsuz 'Hamdolsun' diyorum. Sevgili gençler, TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir. TEKNOFEST, yorulmak nedir bilmeyenlerin, kendine sınır çizdirmeyenlerin festivalidir. Burada 7'den 70'e tüm katılımcıların, özellikle kendisine hitap eden eşsiz bir ziyareti vardır. Türk yıldızları, SOLOTÜRK, Aksungur, ATAK helikopterleri, HÜRKUŞ, GÖKBEY, BAYRAKTAR TB2 gibi gözbebeklerimiz İstanbul semalarında görsel bir şölen sunuyor. Bu sene gökyüzündeki bekçilerimize yeni bir üye daha katıldı; AKINCI bu sene gökyüzü şölenimizin yeni yıldızı olarak boy gösterdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: T24