bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Aralık’ta en az 23 kadını öldürdü. Aralık’ta en az 31 kadının ölümü (Aydın 2, Nevşehir 1, Denizli 2, Hatay 1,İstanbul 6, Bursa 2, Bartın 1, Adana 1, Malatya 1, Siirt 1,  İzmir 1, Çanakkale 1, Van 3, Ordu 1, Konya 1, Maraş 1, Manisa 1, Bingöl 1, Kütahya 1, Diyarbakır 1, Kayseri 1 ) basına şüpheli olarak yansıdı. 

Erkekler, İstanbul’da bir kadını öldürmeye teşebbüs etti. İstanbul’da Eda Ç.’nin, Diyarbakır’da Remziye Y.’nin intihara sürüklendiği haber oldu. Denizli’de Afganistan vatandaşı bir kadın kendisine cinsel saldırıda bulunan iki erkeği bıçaklayarak öldürmekten polise teslim oldu. 

Aralık’ta erkekler, en az 10 kadına (İstanbul 2, Urfa 1, Edirne 1, Diyarbakır 1, Trabzon 1, Aydın 1, üç kent basına yansımadı)  da şiddet uygulamak veya öldürmekle tehdit etti. Kadınlardan biri transtı. Erkekler, Aralık 2019’da en az 23 kadını ve kadınların yanlarında bulunan bir erkeği öldürdü. Erkekler, geçen yıl aynı ay, 30 kadını öldürmüştü.

Öldürülen kadınlardan ikisinin koruma kararı vardı. Öldürülen kadınlardan biri Cezayirliydi, en az üçü sistematik olarak şiddet görüyordu. Erkeklerin 15 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkeklerindört kadını "barışmak istemediği/ayrılmak istediği" için, bir kadını "kıskançlık", bir kadını "gasp", bir kadını "ekonomik", bir kadını da “beğenmiyorum”  “bahanesiyle” öldürdüklerini söyledikleri haberlerde yer aldı. 

KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA! KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA!

Kadınların yüzde 69'unu kocası/eski sevgilisi öldürdü.

Aralık 2019’da 12 kadını kocası, dört kadını sevgilisi/eski sevgilisi, üç kadını oğlu ve bir kadını evine giren hırsız, bir kadını da da iş arkadaşı öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına “tanımadığı” olarak yansıdı. Erkekler, dokuz kadını ateşli silahlarla, yedi kadını kesici aletlerle, altı kadını darp ederek (ikisi sert cisimle), bir kadını da battaniye ile boğarak öldürdü.

Erkekler, 13 kadını evde, beş kadını sokak, tıp merkezi ve boş arazi gibi kamusal alanlarda öldürdü. Erkeklerin beş kadını nerede öldürdüğü ise basına yansımadı. Bursa’da İ.T. isimli erkek 17 yaşındaki kız çocuğu N.D.’yi sokakta darp etti. Siirt'te de lise müdürü kız öğrencilere psikolojik şiddet uyguladı. Bursa'da E.B. isimli erkek, bir kız çocuğunu darp etti. Bingöl'de bir kız çocuğu balkondan düşerek öldü. Çocuğun ailenin tecavüz eden erkekle evlendirmeye zorlaması nedeniyle intihar ettiği iddia edildi. Kars'ta bir erkek bir kız çocuğunu kaçırmaya çalıştı.