Hafta sonu bir açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı değerlendirmede herkesin vakti geldiğinde emekli olması gerektiğini belirterek "Tutturmuşlar EYT, İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Milletimizin zararına olan bir şeye yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler." ifadelerini kullanarak konuyla ilgili kesin tavırlarını ortaya koymuştu.

Erdoğan'ın EYT konusundaki açıklamalarına EYT'lilerden yanıt gecikmedi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, bir süredir resmi Twitter hesabından açıklamalar yaparak EYT'nin kazanılmış bir anayasal hak olduğunu hatırlatıyor ve EYT mağduru takipçilerinin desteğini alıyor. 

SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ? SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ?

Özüpak, konuyla ilgili bir protesto hazırlığında olduklarını da yine sosyal medya hesabından dile getirerek "Söylemler bizi davamızdan vazgeçiremez"  dedi. Ayrıca emeklilik hakkını elde etmiş vekillerin çift maaş almasını eleştiren Özüpak  "Eğer bir tasarruf yapılacaksa, sizler çift dikiş maaşlarınızdan vazgeçin'' paylaşımlarında bulundu.

 

Özüpak, sadece sosyal medya yoluyla değil, aynı zamanda televizyon kanallarına yaptığı açıklamalarda da "Alan ise alan, Meclis ise Meclis; her yerde olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu yola baş koyduk" diyerek tepkisini gösterdi.