Demir'in İstanbul Teknik Üniversitesi'nde akademisyen olarak görevine devam ettiği ve okul lojmanında yaşadığı tespit edildi. Ali Demir'in ilk skandalı 2010'da KPSS ile başladı. Soruların çalındığı ortaya çıkınca sınav iptal edilmiş, Ali Demir hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Demir daha sonra ÖSYM Başkanı oldu. 27 Mart 2011'de ise 1.7 milyon adayın girdiği 2011-YGS'de şifre skandalı ortaya çıktı.

SORU İŞARETİ YARATTI

Avukatlıktan yargıçlığa geçiş sınavında da AKP'de görevli eşler sınavda 1. ve 2. oldu. Soruşturmadan sonuç çıkmadı. 2013 Komiser Yardımcılığı Sınavı'ndaki soruların önceden bazı kişilere verildiği, 2014'teki TEOG sınavında kopya olayı yaşandığı da belirlenmişti. Sözcü'nün haberine göre binlerce öğrencinin geleceğini etkileyen kopya skandallarından 9 yıl sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demir hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla soruşturma başlattı. Demir, ev hapsine alındı. ‘FETÖ üyeliği' ve ‘zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma' suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Demir'in İTÜ'de akademisyen olarak görev yapması soru işaretlerine sebep oldu.

"BAŞKANLIK BİTTİ"

ESKİ BAKAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU ESKİ BAKAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Ali Demir, ÖSYM Başkanlığı sırasında yaşanan kopya skandalları ve FETÖ iddiaları üzerine hakkında açılan iki dava ve bir soruşturmanın birleştiğini belirtti. Özetle şöyle konuştu: “ÖSYM sorularının matbaaya giderken FETÖ tarafından kopyalandığı iddiasını ortaya atan kişi ifadesini polis zoruyla verdiğini söyledi. ÖSYM'de 4 yıl başkanlık yaptıktan sonra yine ilgili yasa gereğince İTÜ'deki görevime döndüm.”