Suriye'nin Kuzeyinde, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adıyla konuşlanan ve Fıratın Doğusu'nu Amerika'nın desteğiyle elinde bulunduran YPG/PKK güçlerine karşı operasyon artık an meselesi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyon hazırlıkları tamamlandı. Sınırdaki topçu mevzilerinde bulunan zırhlı birlikler olası hedeflere kilitlendi ve atış emrini bekliyor. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Kuzeyi'ne operasyon başlatacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada ABD, TSK'nın yapacağı operasyonu desteklemediğini ve bu ülkenin operasyona dahil olmayacağını açıkladı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenleyeceği operasyonda ABD güçlerinin SDG'yi koruyamayacağı ifade edildi. 

Uluslararası haber ajansları, Türkiye sınırında bulunan ABD askerlerinin güvenli alana geri çekildiğini ve Suriye'nin Kuzeyinde bulunan Tal Abyad ve Rasulayn'daki gözlem noktalarını boşalttığını duyurdu.

AİLESİ TAKSİCİDEN HABER ALAMADI! KORKUNÇ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI AİLESİ TAKSİCİDEN HABER ALAMADI! KORKUNÇ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

YPG/PKK'DAN ABD'YE SUÇLAMA

SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK, sözde sözcülerinden Mustafa Bali'nin Twitter hesabı üzerinden, ABD'yi suçlayıcı bir mesaj yayımladı.

Mesajda, "Güvenlik mekanizması ve akabinde mevzilerin yıkılmasına rağmen, ABD güçleri sorumluluklarını yerine getirmedi ve bölgenin savaş alanına dönmesine izin vererek sınırdan çekilmeye başladı. SDG, kuzeydoğu Suriye'yi ne pahasına olursa olsun korumaya kararlı." ifadeleri kullanıldı.



ÖSO DA MEHMETÇİKLE OMUZ OMUZA SAVAŞACAK

Türkiye'nin eğit-donat sistemiyle desteklediği Özgür Suriye Ordusu, Fırat Kalkanı Operasyonu ve Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı'nda da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında savaşacak. ÖSO'dan yapılan açıklamada, olası bir operasyona karşı ÖSO birliklerinin hazır olduğu ve emir gelmesi halinde YPG/PKK'ya karşı ÖSO birliklerinin TSK ile birlikte savaşacağı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde ÖSO birlikleri ağır silahların kullanıldığı tatbikat gerçekleştirmişti. Daha önceki operasyonlardan da deneyimli olan birlikleri eğitimi TSK gözetiminde devam ediyor. 

Afrin'de yapılan eğitimlere, Suriye'de TSK'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi harekatlarında yer alan ÖSO bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah grupları katıldı.