İstanbul’da 3 sene önce Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Aranan Şahıslar Büro Amirliği’nde görevli iki polis memuruna rüşvet operasyonu gerçekleştirildi. Polis memurları Hakan Yörük ve M.G., sanal kumar davasında 8.5 yıl hapis cezası alan ve hakkında yakalama kararı bulunan eski futbolcu Gürcan Çarkçı ve kardeşi Serkan Çarkçı’yı gözaltına almış ve yüklü miktarda para karşılığında serbest bırakmıştı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu imzalı habere göre, soruşturmadan sonra 2 polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haklarında başlatılan idari soruşturma sonuçlandı. Soruşturmadan sonra Hakan Yörük ile M.G., meslekten ihraç edildi. Polislikten atılan iki polis memuru idari mahkemeye başvurarak ihraç edilmelerine itiraz etti.

EMEKLİ OLAN YILDIZ TİLBE'DEN 'MAAŞ' İSYANI EMEKLİ OLAN YILDIZ TİLBE'DEN 'MAAŞ' İSYANI

İhraç edilen polislerden Hakan Yörük'ün, daha önce kamuoyunda büyük yankı uyandıran başka bir olaya da karıştığı tespit edildi. 17 Temmuz 2011 tarihinde İzmir Karabağlar'daki müzikhollere yönelik denetimde, kimliği olmadığı gerekçesiyle polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz, iki polis memurunca darp edilmişti. O güne ait güvenlik kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. Hakan Yörük, Cengiz'i darp eden polislerden biri olduğu iddia edildi. Bu olayın ardından açığa alınan Yörük daha sonra İstanbul’a tayin edilmişti. Yargılama sonrasında diğer sanık polis ile birlikte 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Mahkeme cezaları da ertelememişti. Fevziye Cengiz’e de “polise hakaret ettiği" iddiasıyla 442 gün hapis cezasına mahkum etmiş daha sonra da bu cezayı adli para cezasına çevirmişti.

Kaynak: HaberTurk