İddialara göre Samsun'a bağlı İlkadım ilçesindeki bir ilkokulda görev yapan öğretmen Y.Ö'nün çeşitli zamanlarda 3. sınıf öğrencilerini taciz ettiği iddia edildi.

Samsun Gazetesi'nin haberine göre;İlkadım ilçesinde bir ilkokulda 3. sınıfta öğrenim gören bir kız çocuğunun cinsel tacize uğradığı iddiasının ardından aynı öğretmenin 4'ü kız 3 erkek 7 öğrenciye daha iğrenç davranışta bulunduğu ortaya çıktı. Öğrenci velileri okul önünde durumu protesto ederken, 37 yaşındaki öğretmen Y.Ö., hem gözaltına alındı hem de görevden uzaklaştırıldı.

Öğretmen Y.Ö gece evinde gözaltına alınırken ve cep telefonu ile bilgisayarına incelenmek üzere el konuldu. Olayı öğrenen veliler bugün okula gidip tepki gösterdi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ SAKİNLEŞTİRDİ

Öğretmenin taciz iddiasıyla gözaltına alınmasından sonra okul önüne gelen veliler tepki gösterdi. Okul yönetiminin ise ailelere bilgi vermemesin ardından aileler arasında da kısa süreli tartışma yaşandı. Olay yerine gelen polis ekipleri velileri yatıştırmaya çalıştı.

Yer Samsun! İlkokul'da taciz skandalı, öğretmen gözaltında

İlkadım İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Zafer'in, ikna edici açıklamasından sonra ortalık biraz sakinleşti.

SAMSUN'DA VELİLER TACİZ İDDİASINA TEPKİLİ

Bu arada, duruma tepki gösteren ve okulda torunun okuduğunu belirten Selda Bekçi, "Ben de evdeydim. Aşağıda gürültüyü duydum. 'Okulda taciz olayı var' dediler. Benim de torunum var burada. Hepsi bizim çocuklarımız. Müdür geldi ancak açıklama yapmadı. Açıklama istiyoruz" dedi.

Yer Samsun! İlkokul'da taciz skandalı, öğretmen gözaltında

Adını vermek istemeyen ve 2 çocuğunun bu okulda eğitim gördüğünü belirten bir veli ise, "Benim iki çocuğum var. Bu okula giren her çocuk benim çocuğum sayılır. Hakkımızı birlikte arayacağız. Eğer böyle bir şey söz konusu ise bu gereken cezayı almak zorunda. Bugün burada bin 600 öğrenci var. Eğitimci olarak çok insanla karşılaştık. Böyle bir olayla ilk defa karşılaştık. İdareden bir açıklama istiyoruz. 7 öğrenci diyorlar. 'İç çamaşırını aşağı indirdi' diyenler var, 'özel bölgelerini taciz etti' diyenler var. Kafamız karışmış durumda. Bu çocuklar benim çocuğum sayılır. Eğitimcinin önce vicdanı olması gerekiyor, önce adam olması gerekiyor. Benim evladımı okutuyorsa kendi evladı gibi bakmalı. 3 yaşındaki 5 yaşındaki 10 yaşındaki çocuk bu zamanda bir erkeğe ne verebilir?" diyerek tepki gösterdi.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polisler velileri ikna ederek okuldan uzaklaştırırken, Samsun Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Okulun güvenlik kameraları polis tarafından incelenmeye başlanıldığı belirtilirken, Samsun Valiliği de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bahsi geçen öğretmenle ilgili adli ve idari soruşturma açılmış ve öğretmen açığa alınmış olup konu Valiliğimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

FACİADA ÖLENLERDEN İKİSİ BABA, OĞUL… FACİADA ÖLENLERDEN İKİSİ BABA, OĞUL…

Kaynak: DHA