Edinilen bilgilere göre, İstanbul'un Silivri ilçesinde bulunan TOKİ Selimpaşa Emlak Konutları'nda site yönetiminin usulsüzlük yaptığı ve bakım, onarım ve ortak alan projeleri için toplam 7.619.437,00 TL para topladığı iddia edildi. Site sakinleri, toplanacak olan miktarın da yapılacak işlemlerin de site yönetimi tarafından "dayatıldığı" ve zorunlu kılındığını ifade etti. Vaad edilen işlerin ise düzgün yapılmadığı ve çoğu alanda sorunlar olduğu veya var olan sorunların sürdüğü belirtildi.

Site sakinlerinden alınan bilgilere göre iddialar şu yönde;

TOKİ Selimpaşa Emlak Konutları yönetimi, yapılan Temsilciler Kurulu Toplantısında; İç-Dış Cephe Boya, Çatı tadilatları, Kamera sistemleri, Güvenlik kapıları, Blok acil aydinlatmalari, Yangın, Turnike, Bariyer ve Plaka okuma sistemleri, Süs havuzları ve Çocuk parkları zemin çalışması, Paratoner işleri yapılacağını ve bunun için ek bütçenin onaylandığını duyuruyor. Toplam maliyetin 7.619.437,00 TL olduğu belirtilirken, bu ücretin site sakinlerinden 10 taksitle alınacağı belirtiliyor.

İddialara göre, site sakinlerine reddetme veya hayır deme hakkı tanınmadan dayatılan bu karar ile birlikte, yapılacak bazı işlemler için site sakinlerine online anket yapılarak boya renkleri vb. kararlar seçtiriliyor. Ancak herhangi bir reddetme seçeneği ya da alternatif önerme hakkı tanınmıyor. Yönetimin yapmış olduğu ankette reddetme, hayır seçeneğinin bulunmamasının da ayrı bir hukuksuzluk olduğu ifade edildi.

Yapıldığı ifade edilen toplantıda yer alan Site (Blok) Temsilcilerinin, TOKİ Selimpaşa Emlak Konutları Yönetim Kurulu Başkanı İ.U. ile işbirliği yaptığı ve İ.U.'nun kendi adamlarından olduğu iddia edilen yönetim üyeleriyle birlikte seçim yaptığı ve karar verdiği belirtildi. Site sakinleri kararların, maliyetin ve ödeme planının herhangi bir aşamasında olmadıklarını ve sadece kendilerine sonuçların dayatıldığını iddia etti. Kendilerinden herhangi bir imza alınmadığını iddia eden birçok hak sahibi duruma tepkili.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI TARAFINDAN YAYIMLANAN DUYURU ŞU ŞEKİLDE;

Sayın Kat Malikleri;
Bugün yapılan Temsilciler Kurulu Toplantısında sitemizde yapılacak; İç-Dış Cephe Boya, Çatı tadilatları, Kamera sistemleri, Güvenlik kapıları, Blok acil aydinlatmalari, Yangın, Turnike, Bariyer ve Plaka okuma sistemleri, Süs havuzları ve Çocuk parkları zemin çalışması, Paratoner işleri ile ilgili yapılan değerlendirmeler sonucu ek bütçe onaylanmıştır.

Yapılacak işlerin toplam maliyeti 7.619.437,00 TL’dir.

Toplam maliyet Arsa payı oranında hesaplanarak dairelere yansıtılacaktır. Ödeme planı 10 taksit halinde olacaktır.Ek bütçe bildirimleri en kısa sürede tebligat yolu ile gönderilecektir.

İşin süresi 5 ay olarak planlanmıştır.

Uygulanacak boya renkleri ankette 1.secenekte sunulan renklerdir.

15.06.2022 tarihine kadar alt yapı calismalari tamamlanarak iş ve işlemlere başlanacaktır.

Sitemizin yenileme ve güzelleştirme çalışmaları hayırlı olsun ..

Sağlıklı günler dileriz .

DEVRİLİP YANAN SERVİSLE İLGİLİ KAHREDENA AYRINTI! DEVRİLİP YANAN SERVİSLE İLGİLİ KAHREDENA AYRINTI!

İ. U.
Yön. Kur. Başkanı



HAK SAHİPLERİ KONUYU MAHKEMEYE TAŞIYACAK TOKİ

Selimpaşa Emlak Konutları'nda hak sahibi site sakinleri, bu olayın birçok daire sakini tarafından bilinmediğini, yapılan usulsüzlüğü mahkemeye taşıyarak ilgili şahıslardan şikayetçi olacaklarını belirtti. Yaşananların yasalara aykırı olduğunu belirten hak sahipleri çözümü adli makamlarda arayacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

TOKİ Selimpaşa Emlak Konutları Yönetiminin aynı zamanda seçimde de usulsüzlük yaptığını belirten site sakinleri bu konu hakkında da site yönetiminin mahkemeye verildiğini iddia etti.

TOKİ Selimpaşa Emlak Konutları'nda,Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin aylık 3 aidat tutarı kadar huzur hakkı aldığı iddia ediliyor.

TOKİ Selimpaşa Emlak Konutları Yönetiminin bugüne kadar toplanan aidat ve paralara rağmen hiçbir işlem yapmadığını belirten site sakinleri, projede yer alan havuz ve ortak alanların yıprandığını, kullanılmaz hale geldiğini ifade etti. Projede yer alan süs havuzları ve taş havuzların ise arızalarının giderilmediği belirtildi.

TOKİ Selimpaşa Emlak Konutları'nda hak sahiplerinin iddiaları ve tepkilerine karşılık Yönetim Kurulu Başkanı İ.U. henüz bir açıklama yapmadı.